Tačiau vien atgailos neužtenka – vienoje saugos bendrovėje apsaugos darbuotoja dirbanti 25 metų Jūratė R. užsitraukė ir teisėsaugos pareigūnų nemalonę.

Paaiškėjo, kad po išsiskyrimo su draugu mergina kreipėsi į Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą ir nurodė, jog grįžusi iš darbo rado sujauktus namus bei pasigedo vertingų papuošalų.

„Sugyventinis man buvo neištikimas, todėl nusprendžiau jam atkeršyti“, – vėliau prisipažino Jūratė R.

Nevykęs pokštas apsaugininkei „kainavo“ teistumą – Vilniaus miesto apylinkės teismas savo kaltę pripažinusiai merginai už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą skyrė 4 MGL dydžio (520 litų) baudą.

Sena patarlė, jog melo kojos trumpos, pasitvirtino iš karto, kai pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės iš Jūratės R. namų – pranešimą gavę pareigūnai jau pirmosios nukentėjusiosios apklausos suprato, kad čia kažkas ne taip.

Kai netrukus buvo apklaustas merginos vagyste apkaltintas buvęs jo mylimasis, įtarimai pasitvirtino: dėmesio pasiilgusi mergina melagingai pranešė apie nebūtą nusikaltimą.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar praėjusių metų gruodžio 21-ąją Jūratė R. kreipėsi į policiją, pranešdama, jog grįžusi į namus po naktinės pamainos rado sujauktą kambarį bei pasigedo 600 Lt kainavusių auksinių auskarų bei 1,5 tūkst. Lt.

Per apklausą mergina teigė, kad jos bute buvo girtaujama, o kaimynė užsiminė mačiusi, kaip jos sugyventinis į namus atsivedė nepažįstamą merginą.

„Paskambinau motinai pasiguosti, o su ja bekalbant ir kilo mintis melagingai įskųsti savo draugą – paskui kreipiausi į policiją, pranešiau, jog jis mane apvogė, – apie keršto akciją buvusiam mylimajam kalbėjo Jūratė R. – Vėliau pati suvokiau, kad blogai padariau, tačiau jau buvo per vėlu. Dabar dėl to labai gailiuosi, suvokiu, kad pasielgiau labai neapgalvotai“.

Tuo metu vagyste apkaltintas buvęs Jūratės R. mylimasis pareigūnams teigė, kad labai nustebo, kai sužinojo, jog yra įtariamas vagyste. Jis tikino, kad apsaugininke dirbanti jo mergina grynųjų pinigų namuose nelaikydavo, o auksinių dirbinių nenešiodavo, nes yra jiems alergiška.

„Kažkurį vakarą namo grįžau girtas, todėl susipykau su Jūrate, nuo to laiko mes dažnai pykomės, kol galų gale ji man liepė susikrauti daiktus ir išeiti, – pasakojo vyras. – Maždaug po kelių savaičių buvau iškviestas į policijos komisariatą, kur sužinojau, kad Jūratė parašė pareiškimą, jog iš jos pavogiau auksinius papuošalus ir pinigus. Tai mane labai nustebino, nes per visą gyvenimo kartu laiką pas Jūratę nemačiau jokių auksinių grandinėlių, auskarų ar žiedų, ji man yra sakiusi, kad yra alergiška auksui“.

Buvęs Jūratės R. mylimasis teigė, kad mergina dabar atgailauja dėl savo pareiškimo policijai.

„Ji iš karto prisipažino, kad melagingai mane įskundė – teisinosi, jog tai padarė iš pykčio, pasikarščiavo, suveikė jos emocijos“, – sakė jis.