Panevėžio apskr. VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai suklastotų pinigų, kuriais buvo atsiskaityta už taksi paslaugas. Įtarus, kad netikrais pinigais disponavę asmenys gali būti prisidėję ir prie sunkesnio nusikaltimo, pareigūnai informacija pasidalino su kolegomis, tiriančiais organizuotus nusikaltimus.

ONTV pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, gavę informacijos apie galimą prekybos žmonėmis sandorį, tikrino visas įmanomas versijas ir žaibiškai užkirto kelią merginos pardavimui, praneša Panevėžio apskrities policija.

Dėl 26 metų merginos pardavimo įtariamieji buvo sutarę iš anksto. Po intensyvaus pareigūnų darbo, buvo surasta ir išlaisvinta mergina, kurią buvo ruošiamasi išvežti į užsienį verstis prostitucija. Mergina nesuprato, jog ji yra prekybos žmonėmis sandorio auka, nesiaiškino kelionės smulkmenų, nors dar neišvežta į užsienį jau buvo seksualiai išnaudojama. Pareigūnai nukentėjusiąją nukreipė į tarptautinę katalikišką organizaciją „Caritas“, kurioje jai suteikta profesionali pagalba.

Sausio 15 d. sulaikyti keturi įtariamieji: panevėžiečiai R. B. (gimęs 1980 m.), S. R. (gimęs 1980 m.), J. S. (gimęs 1985 m.) ir šakiškis R. S. (gimęs 1967 m.). Visi policijai žinomi. 

Sausio 16 d. teismas skyrė kardomąsias priemones: J. S. ir R. S. suimti 3 mėnesiams, R. B. suimtas 1 mėnesiui, S. R. skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir registracija policijos įstaigoje. Visi keturi įtariami prekyba žmonėmis. Už šį nusikaltimą numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo dviejų iki dešimties metų. J. S. pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl netikrų pinigų realizavimo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Panevėžio apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai tęsia ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis ir įtaria, kad nuo šių asmenų galėjo nukentėti daugiau žmonių. Nukentėjusius ar turinčius informacijos asmenis prašome kreiptis tel.: (8 45) 503 048 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 45) 503 333, arba anoniminiu el. paštu panevezioontb@gmail.com.