Į pareigūnų akiratį pateko Jonavos rajono gyventoja (gim. 1999 m.), įtariama naudojusi svetimų prekių ženklus.

Patikrinimo metu moteris policijos pareigūnams nepateikė jokių prekių įsigijimo dokumentų. Moteris minėtais rūbais galimai prekiavo pasitelkusi socialinius tinklus. Padaryta turtinė žala siekia apie 1800 eurų.

Policijos pareigūnai primena, jog tokia prekyba yra galima tik tuo atveju, jeigu perpardavinėjami rūbai yra originali produkcija – yra pagaminti prekių ženklų, kuriais jie pažymėti, savininko. Jei prekės klastotos, prekyba jomis bus laikoma nelegalia veikla, už kurią gresia administracinė ar net baudžiamoji atsakomybė. Jonavos rajono gyventoja iki šiol policijos pareigūnams nebuvo žinoma.

Policijos pareigūnai taip pat primena pirkėjams, kad perkant internetu žymių prekių ženklais pažymėtus drabužius, reikia būti atidiems ir juos pirkti tik patikimose elektroninės prekybos parduotuvėse, kuriuose yra galimybė netikusią prekę gražinti pardavėjui ar reikalauti prekę pakeisti į kokybišką.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 204 str. 2 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją