25 metų Svetlana su nusikaltėliu susidūrė miesto šiaurinėje dalyje. Paaiškėjo, kad užpuolikas – 42 metų Sergejus Sverbajevas. Aukų jis ieškodavo tame pačiame rajone, kur ir gyveno.

S. Sverbajevas – policijai gerai žinomas recidyvistas. Kalėjime jis sėdėjo jau šešis kartus. „Aš - nusikaltėlis iš prigimties“, - prisipažino plėšikas.

S. Sverbajevas užsiimdavo plėšimais, dažniausiai puldavo vienišas moteris. Tą vakarą jis gatvėje pamatė merginą – jos sportiška eisena vyrui įtarimų nesukėlė. Jis ją pasivijo, sugriebęs už peties atsuko į save, o į kaklą įrėmė peilį. Nusikaltėlis pareikalavo pinigų ir vertingų daiktų.

„Per sekundę iš pirmo žvilgsnio nuolanki Svetlana virto bestija“, - rašoma laikraštyje. Ji pakirto nusikaltėliui koją, išmušė iš rankos peilį, užgriuvo ant jo ir prismaugė.

Mergina – sambo imtynių sporto meistrė. Pabaigai Svetlana vyrą smarkiai sumušė kumščiais. Kai atvažiavo jos iškviesti medikai ir policija, S. Sverbajevas „gulėjo visiškai nokautuotas - po akimis mėlynės, galva ir nosis sudaužytos“. Jis buvo be sąmonės.

Nusikaltėlis atsidūrė ligoninėje. Pavojingas recidyvistas buvo iškart suimtas.