Marijampolės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dėl melagingos informacijos teikimo, siekiant įgyti dokumentą.

Prokuratūra praneša, kad kaltinamasis, siekdamas gauti vairuotojo pažymėjimą, bet nenorėdamas laikyti būtino teorijos egzamino, savo pasą perdavė kitam vyrui. Pastarasis su svetimu pasu siekė užsiregistruoti VĮ „Regitra“ Marijampolės padalinyje ir patekti į vairuotojų teorijos egzaminą.

Tuomet galiojo COVID pandemijos apribojimai, patalpose buvo privaloma dėvėti kaukes. Registruojantis buvo prašoma trumpam kaukes nusiimti, kad darbuotojai galėtų identifikuoti egzaminuojamus žmones.

Vyrui kaukę nusiėmus, kilo įtarimas, jog tai gali būti ne paso savininkas. Įtarimą sustiprino ir tai, kad jis kalbėjo tik rusiškai ir egzaminą prašė laikyti rusų kalba, o sistemoje buvo matoma, jog paskutinis egzaminas laikytas lietuvių kalba.

Įtarimų sukėlęs apsimetėlis darbuotojams pasakė, kad iš automobilio gali atnešti asmens tapatybės kortelę ir pabėgo, palikęs kaltinamojo pasą.

Per ikiteisminį tyrimą įtariamasis kaltės nepripažino. Jis laikėsi versijos, kad dokumentą greičiausiai buvo pametęs arba palikęs kokiame nors pardavinėjamame automobilyje, o pasą radę asmenys – savavališkai juo pasinaudojo.

Marijampolės apylinkės teismas vyrą pripažino kaltu dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą ir skyrė 100 MGL (5000 eurų) baudą su įpareigojimu sumokėti per 2 mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją