Tačiau šiemet vasario 24-osios rytą, apie 8 val., jis vėl buvo sustabdytas neblaivus vairuojantis „Opel Astra-G-Caravan“ (alkotesteriu nustatytas daugiau kaip 1,50 prom. girtumas). Netrukus kraujas alkoholio kiekiui nustatyti paimtas ir gydymo įstaigoje, tuomet kraujyje rasta 1,46 promilės (lengvas girtumo laipsnis), todėl ikiteisminis tyrimas dėl girtumo nutrauktas ir pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam ir neturint tam teisės, praneša Marijampolės apskrities policija.

Po to sugyventiniai bandė pergudrauti Temidę. Bet nesėkmingai.

Automobilis „Opel Astra-G-Caravan“, kurį vairavo neblaivus vyras, buvo registruotas jo sugyventinės (gim. 1980 m.) vardu, todėl kovo 31 d. jai ir buvo grąžintas. Automobilio savininkė buvo pasirašytinai supažindinta, jog privalo jį saugoti, neparduoti ir kitaip neperleisti kitiems asmenims, kol bus priimtas sprendimas administracinėje byloje.

Netrukus jai buvo nurodyta, kad dėl sugyventinio padaryto administracinio nusižengimo (vairavimo neturint tam teisės ir esant neblaiviam) minėtas automobilis yra konfiskuojamas. Apie tai sužinojęs vyras automobilį išardė, o detales pardavė. Tuo tarpu automobilio savininkė apie ardomą mašiną policijos ar mokesčių inspekcijos neinformavo. Liepos 18 d., kai automobilio konfiskuoti atvyko mokesčių inspekcijos pareigūnai, paaiškėjo, kad automobilio jau nebėra. Apie tai informuota policija.

„Opel“ savininkė buvo nubausta už tai, kad nevykdė Administracinių nusižengimų kodekse numatyto reikalavimo užtikrinti, kad transporto priemonė nebūtų perleista kitiems asmenims iki nutarimo apskundimo termino pabaigos, o įsiteisėjus nutarimui konfiskuoti transporto priemonę - iki nutarimo vykdymo. Šakių r. apylinkės teismo nutarimu moteriai skirta 3000 eurų bauda. Tai yra kone dvigubai daugiau nei 2003-ųjų metų „Opel“ rinkos kaina.

Policija primena, jog vadovaujantis LR administracinių nusižengimų kodekso 431 str. transporto priemonės savininkui (valdytojui) dėl nustatytų reikalavimų nevykdymo gresia administracinė atsakomybė:
1. Transporto priemonės savininkui (valdytojui) Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatytų reikalavimų nevykdymas užtraukia baudą nuo 150 iki 300 eurų. 2. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 440 iki 600 eurų. 3. Transporto priemonės savininkui (valdytojui) šio kodekso 603 straipsnyje nustatyto reikalavimo užtikrinti, kad transporto priemonė būtų Lietuvos Respublikos teritorijoje ir nebūtų parduota ar kitaip perleista kitiems asmenims, nevykdymas užtraukia baudą asmenims nuo 3 000 iki 4300 eurų, o įmonių, įstaigų, organizacijų ar jų filialų vadovams – nuo 4200 iki 6000 eurų.