Policijos pareigūnams pranešta, kad sekmadienio vakarą, apie 21 val., į Jonavos ligoninę iš Jonavos r., namų, pristatytas ir dėl apsinuodijimo narkotinėmis medžiagomis pervežtas bei paguldytas į Kauno ligoninę dvejų metų vaikas.

„Tai buvo marihuana. Iš medicininės pusės mums nebuvo jokių problemų – mes turime žymiai didesnių problemų dėl apsinuodijimo. Tiesiog vaikas po stebėjimo šiandien ryte išleistas į namus visiškai geroje būklėje. Apsinuodijimas pasireiškė minimaliais simptomais, tokiais kaip sujaudinimas, sudirginimas, lygsvaros sutrikimas. Kolegos Jonavoje padarė narkotikų testą, kuris buvo teigiamas. Tai dar kartą patvirtino diagnozę“, - teigė Kauno klinikų Vaikų ligų skyriaus vadovas Rimantas Kėvalas.

Laimei, vaikas narkotikų nenurijo, o tik pakramtė. Todėl užteko jį stebėti, neprireikė plauti skrandžio ar atlikti kitų procedūrų. Prognozuojama, kad šis įvykis jokių išliekamų pasekmių ateityje neturės.

Dažniausiai vaikai apsinuodija radę medikamentus ir įvairius šarminius skysčius, tokius kaip indų ploviklis ir panašiai. Buvo atvejų, kai į medikų rankas patenka vaikai, apsinuodiję alkoholiu ar net antifrizu. Taip pat buvo atvejų, kai vaikai apsinuodiją alkoholiu per motinos pieną. Tačiau apsinuodijimas narkotikais – itin retas.

„Tai pirmas kartas kiek atsimenu, kad vaikas apsinuodytų tokia medžiaga“, - kalba R. Kėvalas.

„Kartais papuola gimdyti mamos narkomanės, tai naujagimis gali gimti apsinuodijęs narkotikais, o kartais gimsta jau su absitinencija. Šiam vaikui pasiekė, kad marihuana yra rūkomas narkotikas“, - sako klinikinis toksikologas Jonas Šurkus.

Prokuratūra dėl įvykio pradėjo tyrimą ir daugiau informacijos žada pateikti netrukus.