Dviejų mažamečių mergaičių (13 ir 12 metų) prievartavimu ir tvirkinimu kaltinamas vyriškis skunde teismui nurodė, kad Lukiškėse jam pablogėjo sveikata, jis nuolat patiria fizinę ir psichologinę prievartą iš kitų kalinių.

„Dėl vidaus tvarkos taisyklių pažeidimų ar kitų suimtųjų netinkamo elgesio kaltinamojo atžvilgiu pastarasis turi teisę kreiptis į paminėtos įstaigos administraciją“, - galutinėje ir neskundžiamoje nutartyje pabrėžė teisėjas.

Pedofilija kaltinamo vyriškio baudžiamoji byla jau buvo baigta nagrinėti Vilniaus apygardos teisme, tačiau prieš skelbdamas nuosprendį teismas nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą – nukentėjusioms mergaitėms buvo paskirta teismo psichiatrijos-psichologijos ekspertizė.

Nuo kovo 31-osios už grotų laikomas vyriškis tebėra suimtas, Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad sunkių kaltinimų sulaukęs vyras turėtų būti kalinimas mažiausiai iki lapkričio 2-osios.

Vilnietis yra kaltinamas septynis kartus prievartavęs savo sugyventinės trylikametę dukrą bei kartą ją tvirkinęs. Vyriškiui taip pat yra pareikšti kaltinimai dėl dar dviejų nusikaltimų – dvylikametės prievartavimo ir tvirkinimo. Mergaitė seksualiai buvo išnaudojama savo trylikametės draugės akyse.

Kaip teigiama prokurorų kaltinamajame akte, visus nusikaltimus vyras padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta. Jis aiškino, kad mažamečių neprievartavo, o tiesiog su jomis... žaidė.

„Mergaitės pačios buvo žaidimų iniciatorės, jos dabar manęs gaili ir nenori, kad būčiau nubaustas“, - teismui nurodė pedofilija kaltinamas vyriškis.

Jis teismo prašė iš Lukiškių paleisti į laisvę – žadėjo nebendrauti su mergaitėmis, be to, tikino, kad „ramiai gyvens“. Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas buvo negailestingas – kaltinamojo skundą atmetė.

„Pratęsiant suėmimą siekiama užtikrinti netrukdomą bylos nagrinėjimą teisme ir nuosprendžio įvykdymą“, - pažymėjo Lietuvos apeliacinis teismas.