Operacijos metu sulaikytas narkotines medžiagas įsigijęs bei jas su savimi automobiliu gabenęs Marijampolės savivaldybės gyventojas (gim. 1987 m.). Jo namuose rastos ir paimtos galimai narkotinės medžiagos, praneša Marijampolės apskrities policija.

Tačiau patyrę profesionalai, likvidavę galimai narkotikų „tašką“, įtarė, kad tai dar ne pabaiga. Analitiniai įgūdžiai pareigūnus atvedė iki narkotikų - kanapių auginimo laboratorijos, įrengtos Marijampolėje esančio gyvenamojo namo palėpėje. Rasta visa kanapių auginimo technika bei didelis kiekis (pareigūnai surado apie kilogramą) užaugintų ir paruoštų platinimui narkotinių medžiagų, kurios jau tuoj būtų pasiekusios vartotojus. Laboratorijos savininkas – marijampolietis (gim. 1981 m.), policijai jau žinomas dėl tokios savo veiklos. Pastaruoju metu buvo paskelbta jo paieška. Taigi policija surado ne tik didelį kiekį narkotinių medžiagų, bet ir ieškomą asmenį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. ir pagal LR BK 260 str. 1 d. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūra.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. O už neteisėtą disponavimą turint tikslą jas platinti arba už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu teismas gali skirti laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.