Apie 16 val. 30 min. Marijampolės pataisos namuose į kontrolės praleidimo postą (tuo metu kontrolės poste buvo tik vienas pareigūnas, nes jo kolega buvo išėjęs tarnybos reikalais) užėjęs nuteistasis sudavė smūgius šiame poste tarnybą vykdžiusiam Marijampolės pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus prižiūrėtojui į galvos sritį. Pareigūnui nukritus, galimai buvo suduota daugiau smūgių.

Kolegoms pastebėjus sužalotą pareigūną, jis nedelsiant buvo nuneštas į Sveikatos priežiūros tarnybą. Po pirminės apžiūros sužalotas pareigūnas nugabentas į Marijampolės ligoninę, iš ten pervežtas į Kauno klinikas. Pareigūno būklė sunki.

Iš karto po incidento pradėtas įvykio tyrimas, apie įvykį informuota Kalėjimų departamento ir Marijampolės pataisos namų vadovybė. Į Marijampolės pataisos namus atvyko grupė pareigūnų iš Vilniaus, kuri dirbo iki vidurnakčio. Viešajai tvarkai palaikyti į įstaigą atvyko Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai iš Kauno. Daugiau incidentų neužfiksuota.

Marijampolės pataisos namuose pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatytas įtariamasis. Pirminės apklausos metu jis prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

Ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami, situacija Marijampolės pataisos namuose stabili, priemonės vykdomos pagal dienotvarkėje nustatytą tvarką.

Kalėjimų departamentas pabrėžia, kad kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusi informacija apie Marijampolės pataisos namuose galimai kilusį maištą neatitinka tikrovės.