Apie šį įvykį kolonijos administracija informavo Marijampolės rajono apylinkės prokuratūrą. Atvykusios tardymo operatyvinės grupės nariai pirminės apžiūros metu ant mirusiojo išorinių smurto žymių nerado. Lavonas perduotas teismo medicinos ekspertizei atlikti, pranešė Eltai Kalėjimų departamentas.

Į koloniją R. Tarvainis buvo atvežtas vos prieš savaitę, rugsėjo 26 dieną. Po teismo nuosprendžio jis kurį laiką buvo gydomas Vilniuje.

Mažeikiuose gimęs R. Tarvainis į koloniją pakliuvo už išžaginimą bei pasipriešinimą policijos pareigūnams. Pernai birželio 4-ąją būdamas girtas jis prie Ventos upės užpuolė ir grasindamas peiliu išžagino penkiolikmetę. Mažeikių rajono apylinkės teismo šių metų rugpjūčio 29 dienos nuosprendžiu R. Tarvainiui buvo paskirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Tai ne pirmoji bausmė jauno vyro gyvenime. 1993 metais R. Tarvainis buvo nuteistas už piktybinį chuliganizmą, 1998 metais - už vagystes ir plėšimą, 1999 metais - už išžaginimą.

Pasak kolonijos direktoriaus Marko Tokarevo, R. Tarvainis kolonijoje nebuvo spėjęs kaip nors pasireikšti, tačiau bausmę atlikti paskirtas į patį ramiausią, pagyvenusių žmonių ir invalidų, būrį.

Tyrimą dėl R. Tarvainio mirties fakto atlieka rajono apylinkės prokuratūra kartu su kolonijos Vidaus tyrimų tarnyba.