M. Kaziukaitytė nuteista 16 metų laisvės atėmimo už itin žiaurų savo mažamečio sūnaus Matuko nužudymą. N. Kalaušis nuteistas 20 metų už savo buvusios draugės televizijos žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės ir jos draugo Giedriaus Pavasario nužudymą Giraitėje (Kauno r.). Abu šie nusikaltimai visuomenėje sukėlė itin didelį rezonansą.

Beje, N. Kalaušiui tai buvo jau septintas teistumas. Buvusią draugę V. Stankutę-Butkienę jis nužudė, manoma, iš pavydo, po to, kai ji nutraukė su juo santykius. Nužudytos žurnalistės sesuo Lina Stankutė sakė: „Naktį nusikaltėlis sekė aukas, įsibrovė į svetimą kiemą bei nuosavą namą, pirmajame aukšte susirado peilį, užlipo į antrą aukštą ir žiauriai nužudė du žmones. Specialistai savo ataskaitose nurodė, kad tai nebuvo spontaniškas, afekto būsenoje padarytas nusikaltimas – viskas buvo apgalvota. Nusikaltimo motyvai – kerštas ir pavydas. Apie galimybę tokį žmogų pataisyti net nėra ką kalbėti“.

Kaimo siaubas. Taip Kaišiadorių apylinkių, kuriose augo N. Kalaušis, žmonės apibūdino už dvigubą žmogžudystę nuteistą vyrą. Vienų muštynių, į kurias įsiveldavo neretai, metu N. Kalaušis neteko akies.

Lukiškėse atsidūrę už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikomi nuteistieji kurį laiką susirašinėjo, o šių metų pavasarį nusprendė susituokti. Kai apie šiuos planus paskelbė DELFI, ir M. Kaziukaitytė, ir N. Kalaušis tai kategoriškai neigė, kaltino žiniasklaidą išsigalvojimais.

Nuolatiniu įvairiausių skundų rašinėjimu Lukiškėse garsėjantis N. Kalaušis prirašė skundų ir dėl savo būsimų vestuvių, kurias jis kategoriškai neigė.

Bet dabar jau aišku, kad melavo būsimieji jaunavedžiai - pareiškimus Vilniaus civilinės metrikacijos skyriui jie buvo pateikę jau pavasarį, o lapkričio 29-ąją kalėjime jie buvo sutuokti.

Susituokus gaunama teisė į ilgalaikius pasimatymus - kartą per 2 mėnesius leidžiamas vienas ilgalaikis vienos paros pasimatymas.

Tą pačią dieną, kai įregistruota garsiųjų žmogžudžių santuoka, Lietuvos apeliacinis teismas atmetė M. Kaziukaitytės skundą ir paliko galioti ankstesnį nuosprendį. Todėl nuteistoji netrukus bus iš Lukiškių išvežta į Panevėžyje esančius pataisos namus.

Tai reiškia, kas du mėnesius vieną sutuoktinį teks su konvojumi vežti pas kitą - taigi už jų susitikimus mokės mokesčių mokėtojai.