Apeliacinis teismas šio mėnesio pradžioje įpareigojo Lukiškių kalėjimą užtikrinti, kad H. Daktaras nelaisvėje nebūtų kankinamas. Specialistai buvo nustatę, kad jo kameroje per daug drėgna ir šalta. Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamo vyro vienutėje buvo tik 13 laipsnių. H. Daktaras skundėsi, kad dėl to jam sutriko kraujotaka, skauda sąnarius ir širdį, turi problemų dėl prostatos. Šaltyje esą nėra galimybės rašyti, nes stingsta pirštai, dėl prasto apšvietimo neva silpsta regėjimas, į kvėpavimo takus patenka besiformuojantis pelėsis.

Kalėjimo vadovybė tikina, kad sąlygos pagerintos.

„Buvo nustatyta, kad H. Daktaro kameroje vakar dieną prie pilnai atidaryto lango oro temperatūra buvo 18,2 laipsnio, santykinė oro drėgmė – 36,2. Dėl pagerinimo sąlygų: vasario 18 d. H. Daktaro kamerai išduotas papildomas šildymo įrenginys“, – sakė Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus pavaduotojas Romas Ostanavičius.

H. Daktaro advokatas įsitikinęs, kad toks sąlygų pagerinimas – išsityčiojimas ir parodomoji akcija.

„Klientas pasakoja, kad iš ryto pradėjo kaisti radiatorius, pasidarė jis ugninis, paskui po pietų atėjo situacijos patikrinti Visuomenės sveikatos centras. O kaip bus kitą savaitę, kai Visuomenės sveikatos centras išeis iš tų patalpų, nežinom“, – sakė advokatas Kristupas Ašmys.

H. Daktaro žmona beria kaltinimus policijai.

„Būtinai turi užmūriję tame rūsyje laikyti. Matot, yra policijos departamento parašytas raštas, kad jį laikyti rūsyje. <...> Matomai vykdoma kažkokia susidorojimo akcija“, – kalbėjo Ramutė Daktarienė.

H. Daktaras anksčiau išreiškė norą nuosprendžio laukti laisvėje – esą sąžiningai dirbtų ir mokėtų mokesčius, tačiau teismas su tuo nesutiko. Po to vyras prašėsi į Šiaulių tardymo izoliatorių, tačiau pareigūnai pranešė turintys duomenų apie galimą pasikėsinimą į H. Daktaro gyvybę, todėl jis turi sėdėti Lukiškėse.