Alytuje registruotas Laimutis Vikerta (41 m.) į kalėjimą siunčiamas 10 metų – tokią bausmę pirmadienį vyrui skyrė Snaresbrooko Karūnos teismas.

Toks pat nuosprendis paskelbtas ir jo bendrininkui, 29-erių Readingo gyventojui Vicrahdeepui Sahotai.

Abu vyrai su įkalčiais įkliuvo šių metų gegužės 20-ąją, juos susekė specialaus Londono policijos padalinio detektyvai.

Bylos duomenimis, tądien pareigūnai kelyje A127 netoli Basildono pastebėjo Lietuvoje registruotą sunkvežimį ir jį lydintį lengvąjį automobilį „Mini Countryman“, abi transporto priemonės sustojo pakelės aikštelėje netoli Londono.

Tuomet iš sunkvežimio išlipęs jį vairavęs Laimutis Vikerta perdavė du lagaminus prie lengvojo automobilio vairo sėdėjusiam Vicrahdeepui Sahotai.

Tada pasaloje dirbę policininkai vyrus ir sustabdė.

Lagaminuose rasti net 49 kilogramai kokaino, kurio vertė juodojoje rinkoje – apie 5 milijonai svarų sterlingų.

„Tai didžiulė konfiskacija itin gryno kokaino, šie narkotikai, be abejonės, būtų sukėlę daug sunkumų ir kitų bėdų Londone ir už miesto ribų.

Mano komandos profesionalumo dėka bendruomenės to išvengs.

Tikiuosi, kad tokios bausmės pasitarnaus kaip atgrasymas tiems, kurie yra įsitraukę ar galvoja prisidėti prie narkotikų platinimo Londono gatvėse“, – po teismo nuosprendžio sakė miesto policijos specialaus padalinio detektyvas inspektorius Jimas Casey’us.

Šie nuteistieji – tik 2 iš kelių šimtų, kurie buvo sulaikyti operacijos „Venetic“ metu.

Tarp jų – tik vienas lietuvis.

Jungtinės Karalystės teisėsauga ją įvardija kaip didžiausia prieš sunkius ir organizuotus nusikaltimus nukreipta operacija, kurią kada nors surengė Londono policija.

Su gauja siejami asmenys įtariami ne tik narkotikų, bet ir ginklų prekyba, bei kitais sunkiais nusikaltimais, kurių metu jie uždirbo milžiniškas sumas nešvarių pinigų.

Vien Londone iš jos narių konfiskuoti dešimtys milijonų svarų sterlingų grynaisiais.