Visa tai įvyko sekmadienio pavakarę Whitechapel rajone, Golding Street gatvėje, kurioje prieš 18 valandą kraujo klane rastas jaunas vaikinas, su ties riešu nukirsta ranka.

Jis ir dar vienas žmogus dėl patirtų sužalojimų nuvežti į ligoninę. Jų gyvybėms pavojus negresia.

Policija aiškinasi šio įvykio aplinkybes, o vietos gyventojų liudijimai pateikia galimą versiją.

Kaip pranešė Londono naujienų portalas standard.co.uk, vietiniai sukilo prieš žmones terorizuojanį vaikiną, kuris su savimi nešiojosi mačetę – peilį, pusmetrio ilgumo ašmenimis, jie patys nutarė imtis veiksmų bei pamokyti įsibrovėlį.

Vietos savivaldybės tarybos narys Khayeras Chowdhury’us savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad vaikinas vietiniams rūpestį kėlė dėl to, kad viešose vietose ėmė lankytis su mačete.

„Taip… neturėtumėte siutinti Tower Hamlets žmonių.

Dar vienas rimtas priminimas: apsiginklavę mačetėmis grupuotės nariai šioje teritorijoje galimai nusitaikė į nekaltus žmones kelis kartus, juos apiplėšė, tyčiojosi. Vietiniai nutarė šio reikalo imtis patys.

Niekas neturėtų toleruoti tokių iniciatyvų, tačiau šis įvykis taip pat turėtų būti pamoka žmonėms, kurie nešiojasi peilius: jūsų ginklai gali būti atgręžti į jus pačius“, – rašė politikas.

Policija kol kas šios versijos nei patvirtino, nei paneigė.

„Mums žinomi socialiniuose tinkluose skelbti komentarai apie aplinkybes, kurios lėmė šį incidentą. Vykdomas tyrimas ir raginame žmones nespekuliuoti“, – sakė Londono policijos atstovė spaudai.

Netrukus po įvykio socialiniuose tinkluose buvo pasirodęs kraupus vaizdo įrašas, kuriame matyti kraujo klane sėdintis vaikinas, prie kūno prispaudęs ranką.

Vėliau įrašas buvo pašalintas, nors jį dar galima aptikti kai kuriuose puslapiuose. Jame matyti jaunuolis nukirsta ranka, gausios policijos pajėgos, o filmuojantis asmuo keikiasi ir grasina, kad „ras tuos, kurie taip padarė“.

Atsižvelgdama į policijos prašymą, taip pat dėl necenzūrinės leksikos ir kraupių vaizdų ANGLIJA.today redakcija nuorodos į šį įrašą nusprendė nepateikti.