BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ praneša, kad apie 17 val. Iš Bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas, kad prie molo skendo du paaugliai. Nurodyta vieta yra laukinis paplūdimys, gelbėtojų neprižiūrima teritorija. Berniukams iškart padėjo netoli buvę poilsiautojai, o atvykus gelbėtojams, skendusieji iš įvykio vietos jau buvo pasišalinę.

Apie 18 val. Girulių paplūdimyje skendo du jaunuoliai (17 m. ir 18 m.), Ukrainos piliečiai. Gelbėtojams juos pavyko išgelbėti ir jie buvo nuvežti į ligoninę.

Tai pat, Smiltynėje susipynus parasparnio lynams, nesėkmingai nusileido parašiutininkas. Žmogus galva trenkėsi į paplūdimio laiptus.

Nukentėjusiam pirminę pagalbą suteikė paplūdimyje dirbusi medikė, o atvykus greitosios pagalbos brigadai vyras buvo pristatytas į ligoninę.

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ primena, kad žmonės jūroje skęsta, nes pakliūva į duobę ir juos pradeda nešti į jūrą, atgalinė srovė. Pakliuvę į srovę žmogus pradeda panikuoti, eikvoti energiją, gauna ne vieną gurkšnį ir taip nuskęsta. Patarimas toks: jei pakliuvot į duobę ir jus neša į jūrą, bet toje vietoje, kur ėjote maudytis budi gelbėtojai, svarbiausia nepanikuoti.

Stenkitės ramiai išsilaikyti ant vandens paviršiaus ir gelbėtojas pastebėjęs jus ištrauks. Jeigu nutarėte išplaukti pats, savo jėgomis, tuomet svarbiausia plaukti atgal į jūrą ir arba į kairę, arba į dešinę.
Išplaukti iš tos teritorijos, kur yra duobė.

Nereikia skubėti ir stipriai plaukti. Ramiai išsilaikyti ant vandens ir plaukti palei krantą į dešinę arba į kairę. Taip išplauksit iš duobės ir jūra tada padės jums pati grįžti į krantą, kur jau duobės nebebus. Tad pagrindinis patarimas – nepanikuoti ir nesistengti labai greitai grįžti į krantą. Tai būtų tas pats kaip upėje prieš srovę plaukti. Bet jūroje jūs tik eikvosite energiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją