LPM jau ne pirmą kartą vykdo mokymus aerodrome. Anot LPM dėstytojų, automobilių persekiojimui reikalinga erdvi ir uždara teritorija. Be to, mokymų metu yra naudojami ginklai.

Šįkart mokymai vyko ne būsimiems policijos pareigūnams. Kvalifikacijos kursuose žinias gilina iš visos Lietuvos suvažiavę viešosios tvarkos užtikrinimo, kelių eismo kontrolės punktuose bei kituose patrulių padaliniuose dirbantys pareigūnai. Pareigūnai mokomi pagal naujai patvirtintą specialiųjų mokymo modulių programą „Viešosios tvarkos užtikrinimas ir kelių policijos veikla".

Pratybų metu LPM dėstytojai parengė ne vieną imitacinę situaciją, kurių metu vyko automobilių persekiojimas, nusikaltėlių gaudynės, o jų metu buvo naudojamos priverstinio stabdymo priemonės „Stinger" (kitaip dar vadinamas „ežys").

Yra trys skirtingi šios specialiosios priemonės panaudojimo būdai: metant priverstinio stabdymo priemonę skersai kelio, traukiant už virvės ir bėgant skersai kelio su priverstinio stabdymo priemone, paliekant priverstinio stabdymo priemonę kitoje kelio pusėje (virvė skersai kelio) ir traukiant virvę pagal komandą.

Taip pat buvo mokomasi asmens sulaikymo traukiant iš automobilio ir guldant ant žemės taktikos veiksmų, šaunamojo ginklo panaudojimo prieš transporto priemonę taktikos, kaip iš važiuojančios transporto priemonės pataikyti į pažeidėjo automobilio padangas.

Po mokymų patruliai vienbalsiai tvirtino, jog pratybos buvo labai vertingos ir norėtų, jog jos būtų organizuojamos dažniau.