Asmuo įtariamas dėl nusikalstamu veikų, numatytų LR baudžiamojo kodekso 249 str. 3 d. (Nusikalstamas susivienijimas), 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), 199 str. 4 d. (Kontrabanda), 216 str. 1 d. (Nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimas), 129 str. 2 d. 7, 9 p. (Nužudymas).

Policijos turimai duomenimis, 46 metų Renaldas Kanys siejamas su 2019 m. gegužės 15-16 d. sulaikytu ginkluoto nusikalstamo susivienijimo nariais ir jų įvykdytais nusikaltimais. Jis gali slapstytis tiek Lietuvoje, tiek kitose ES šalyse. Išskirtinis įtariamojo bruožas - tatuiruotė per visą dešinę ranką.

Pažinusius šį asmenį ar žinančius ką nors apie jo buvimo vietą, prašytume paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Anonimiškumą garantuojame.

Prieš keletą dienų buvo pranešta, kad Lietuvos policija su kolegomis iš keleto ES valstybių ir Europolo atliko didžiulę operaciją, kurios metu sutriuškinta tarptautinė gauja, kuri vertėsi cigarečių, kokaino ir hašišo kontrabanda, pinigų plovimu (išplauta apie 680 mln. eurų). Gauja įtariama ir Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto Deimanto Bugavičiaus nužudymu.