Pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos geležinkeliais važiuojantiems traukiniams net 20 kartų buvo sudarytos kliūtys: ant bėgių buvo užridenami akmenys, dedami betono luitai ir t.t. Atvejų, kai tyčia siekiama sutrikdyti traukinių eismą, pasitaiko vis daugiau.

Atėjus vasarai padažnėjo ir chuliganiškų išpuolių – vien tik per pastaruosius tris mėnesius net 8 kartus buvo išdaužyti traukinių langų stiklai. Dažniausiai kėsinamasi į keleivinius traukinius. Birželio 26 d. AB „Lietuvos geležinkeliai“ vadovai kreipėsi į visuomenę, prašydami padėti išaiškinti pasikėsinimų į saugų geležinkelių eismą kaltininkus ir juos nubausti, tačiau svarbiausias vaidmuo, siekiant sumažinti pasikėsinimų į geležinkelių saugų eismą, tenka policijai.

Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos transporto policijos komisariatų komisarai liepos 9 d. susitikę su AB „Lietuvos geležinkeliai“ vadovais, teigė, kad pastarieji suteikia jiems pagalbą, tačiau bendradarbiauti reikėtų labiau. Numatyta sudaryti darbo grupę, atsakingą už keitimąsi informacija, kuri reikalinga išaiškinti nusikaltimus geležinkeliuose, drauge parengti ir išplatinti kreipimąsi į šalia geležinkelių gyvenančius žmones dėl informacijos apie geležinkeliuose vykdomus nusikaltimus teikimo ir t.t. Pastaraisiais metais ne tik labai sumažėjo policijos darbuotojų skaičius, bet susiduriama ir su finansiniais sunkumais.

„Visos pastangos, visa energija, skirta šiam reikalui, keleriopai atsipirktų, nes vagystės, apiplėšimai, chuliganiški išpuoliai trikdo mūsų darbą, kelia grėsmę eismo saugumui, traukinių keleiviams“,– sakė bendrovės generalinis direktorius Jonas Biržiškis.