Tyrimo metu nustatyta, kad netikras eurų kupiūras P. S. tą pačią dieną gavo iš nenustatyto asmens, kuris Vilniuje, M. K. Čiurlionio g. 19 įsikūrusioje kompiuterių parduotuvėje pirko kompiuterinę įrangą ir atsiskaitė eurais su skirtingų serijų numeriais, praneša sostinės policija.

Pirkėjo požymiai: apie 50 metų amžiaus vyras, vidutinio ūgio ir kūno sudėjimo, kaukazietiškų veido bruožų, ant kaklo nešioja storą auksinę grandinėlę, kalbėjo rusiškai. Labai tikėtina, kad yra užsienio (Bulgarijos) pilietis.

Ikiteisminio tyrimo metu iškelta versija, kad 500 eurų nominalo netikrų kupiūrų platinimo atvejų galėjo pasitaikyti ir daugiau, tiek Vilniuje, tiek kitose šalies vietose. Parduotuvių darbuotojams rekomenduojama ypatingą dėmesį kreipti į asmenis, pageidaujančius už elektronikos ar kitas prekes atsiskaityti 500 eurų vertės banknotais. Kilus įtarimams prašome nedelsiant kreiptis į policiją.

Ikiteisminiam tyrimui informacijos galinčius suteikti asmenis prašome skambinti į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrių telefonais: (8 5) 271 8140, (8 5) 271 8142 ar +370 686 44293.