Kaip žinoma, naujesniuose vilkikuose, vadinamose fūrose, sumontuotos ir vaizdo stebėjimo kameros. Tiek dėl paties vairuotojo saugumo, tiek dėl saugaus eismo užtikrinimo. Tačiau lietuvis apie tai arba pamiršo, arba jam buvo nei motais, kai tiesiai priešais kamerą jis vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu. Juo rašė žinutes ir naršė internete.

Vairuotojas pats nepajautė, kad nebenuvaldo vilkiko ir važiuoja nuo vienos eismo juostos prie kitos. Tai pastebėjo ir M1 greitkelyje su juo važiavę automobiliai, todėl nieko nelaukę paskambino į ant vilkiko nurodytą kompaniją.

Lietuvio vadovai, kompanija „Graphic Packaging International“ įsikūrusi Bardone, pasijungė vilkiko salone įmontuotą kamerą ir suprato, kodėl vairuotojas gąsdina kitus eismo dalyvius. Jam svarbiau buvo stebėti mobilųjį telefoną, o ne į kelią.

Leicester Crown teismui buvo pristatytos net 38 vaizdo įrašų ištraukos, kuriose vairuotojas naudojasi mobiliuoju telefonu.

30-metis lietuvis ilgiausiai be pertraukos telefonu vairuodamas naudojosi net 38 minutes. Šešias valandas trukusioje D. Jakimcovo kelionėje buvo užfiksuoti net keli pažeidimai.

Savo kaltę lietuvis, žinoma, neigė, tačiau teismas jį pripažino kaltu dėl pavojingo vairavimo. Liudininkų teigimu, vairuotojas pernelyg arti priartėdavo prie kitų automobilių, jiems mirksėdavo šviesomis, kad šie pasitrauktų iš eismo juostos, lenkė juos atlikdamas pavojingus manevrus ir, žinoma, naudojosi mobiliuoju telefonu.

Lietuvis į JK atvyko dar 2008-aisiais ir penkerius metus dirbo vairuotoju toje pačioje kompanijoje. Vadovybė niekuomet neturėjo nusiskundimų savo darbuotoju iki lemtingos dienos dar 2017-aisiais metais.

2017-ųjų spalio mėnesį buvo užfiksuotas jau minėtas jo eismo pažeidimas. 2018-ųjų kovo mėnesį į teismą jis buvo pristatytas dėl neatidaus vairavimo ir atsisakymo sustabdyti transporto priemonę. 2018-ųjų gruodžio mėnesį jis vėl pasirodė teisme, kadangi vairavo be draudimo ir registracijos numerio.