Incidentas įvyko sekmadienio naktį 2.30 val. netoli Edžvertstauno, pagrindiniame kelyje Dublinas– Longfordas, praėjus vos trims valandoms po to, kai šioje vietoje susidūrus automobiliui ir vaikus vežusiam mini autobusui žuvo 36 metų automobilio vairuotojas.

Policijos pareigūnai užtvėrė N4 kelio atkarpą prie Edžvertstauno, kad būtų galima atlikti susidūrimo teismo ekspertizę.

Paaiškėjo, kad į užtvaras įsirėžė 27 metų lietuvių tautybės asmens vairuojamas automobilis. Vyras prieš tai vos nesuvažinėjo incidento vietą saugančių policijos pareigūno ir pareigūnės.

Lietuvio automobilis trenkėsi į policijos patrulių automobilį ir įlėkė į griovį. Vairuotojas, kuris automobiliu važiavo vienas, buvo suimtas vietoje. Jis buvo nugabentas į Longfordo policijos nuovadą ir vėliau šią savaitę turi pasirodyti teisme.

„Pareigūnams neįtikėtinai pasisekė, kad šio incidento metu jie nebuvo sunkiai sužaloti, arba dar blogiau“, – pasakė šaltinis.

Ankstesnėje paminėtoje avarijoje žuvęs 36 metų vyras taip pat buvo lietuvis, gyvenęs Malingare (Vestmido grafystė). Jo vairuojamas automobilis kaktomuša susidūrė su autobusu, vežusiu 14 vaikų ir du suaugusius žmones.

Į įvykio vietą nuskubėjo daug greitosios pagalbos automobilių, tačiau pakeliui į Malingaro ligoninę vyras mirė.

Autobuso vairuotojas, kuris dėl incidento visiškai nekaltas, taip pat buvo nugabentas į ligoninę, laimei, jo sužeidimai gyvybei pavojaus nekelia. Tačiau pranešama, kad jį ištiko didžiulis šokas.

Manoma, kad vairuotojas mėgino aplenkti eilę kitų automobilių ir įsirėžė į autobusą.