Gelbėtojai ketvirtadienio naktį, po vidurnakčio, 1 val. 10 min., sulaukė pranešimo apie degantį rąstinį namą ir viduje galbūt įstrigusius žmones. Per 12 minučių į nelaimės vietą atvykę ugniagesiai pastatą jau rado degantį atvira liepsna.

Iš liepsnų apimto namo gelbėtojai išnešė vyrą, tačiau jis jau buvo miręs. Policija paskelbė, kad žuvo 1966 m. gimęs namo šeimininkas. Dar du ten pat gyvenę sutuoktiniai spėjo patys pabėgti ir liepsnų apimto pastato.

Suėmė dėl nužudymo

Pareigūnai iškart ėmė tirti ir versiją, ar nebuvo įvykdytas nusikaltimas, kadangi šiame name jie dažni svečiai. Ten gyvenę trys broliai nuolat smurtaudavo vienas prieš kitą ir kviesdavo policiją.

Tiesa, iš pradžių neatmestas ir nelaimingo atsitikimo variantas, kadangi trijulė, gyvenusi iš pašalpų, nuolat girtaudavo ir rūkydavo namuose.

„Gaisre žuvęs vyriškis buvo aklas, brolis jį pasiėmė iš globos namų, matyt, galvojo, kad gaus už jo priežiūrą pašalpą, bet taip ir negavo. Gal todėl paliko likimo valiai. Yra ir kitas brolis, tačiau visi trys broliai – mėgėjai išgerti. Visi tame pačiame kaime gyveno.

Sakyčiau, kad ši nelaimė buvo likimo pirštas – policija, greitoji ir kitos institucijos buvo ten takus pramynusios. Broliai nuolat girtavo ir mušdavosi“, – birzietis.lt sakė Papilių seniūnas Rynas Čygas.

Tačiau radus ir apklausus kitus du brolius, nužudymo bei padegimo versija tapo pagrindine. Vieną iš brolių teismas dėl šių įtarimų leido suimti 3 mėnesiams.

Atsakymų, kas iš tiesų įvyko lemtingą naktį, teisėsauga tebeieško. Dar neaišku, ar vyras žuvo per gaisrą, ar namas padegtas siekiant paslėpti jau įvykdyto nusikaltimo pėdsakus.

Tačiau aišku viena – smurtauta šiuose namuose buvo ne pirmą kartą.

Daugybė teistumų

Pats liepsnose žuvęs pusamžis vyras V. B. per gyvenimą buvo susirinkęs 9 teistumus. Paskutinį kartą jis prieš teismą stojo dėl smurto prieš brolį S. B., kuris dabar yra įtariamas nužudymu.

2021 m. vasarį namuose vyko eilinės išgertuvės, kai V. B. broliui per galvą smogė stikliniu buteliu. Pats kaltininkas nieko neprisiminė, nes buvo per girtas.

Pasak S. B., išgertuvės prasidėjo dar vidurdienį, dviese su broliu jie įveikė 6 litrinius butelius stipraus alaus, o po to perėjo prie degtinės.

„Baigus gerti sėdėjau ir žiūrėjau televizorių, atėjęs brolis pradėjo šaukti ant manęs, kad nupirkčiau dar alkoholio ir trenkė buteliu, prakirto antakį. Ne pirmą kartą jis mušasi, – prisiminė nukentėjusysis ir pridūrė. – Brolis, kad ir aklas, bet gerai girdi. Būna, kad ir vidury nakties išeina malkų skaldyti ir kažkaip suskaldo jas.“

Dar prieš tai V. B. buvo teistas kai griebė sesei už kaklo, tada konfliktas irgi kilo dėl to paties, kaltinamasis reikalavo nupirkti jam dar alkoholio. Nepaisant daugybės teistumų, abu kartus jam skirta laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant metus nuo 23 val. iki 6 val. neišeiti iš namų.

Nužudymu dabar įtariamas S. B. paskutinį kartą prieš teismą stojo 2018 m., kai gegužę primušė kitą savo brolį B. B., sudavė jam mažiausiai 6 smūgius į veidą.

„Nuėjau pas brolį pasakyti, kad jis susimokėtų už elektrą, nes yra pridaręs skolų. B. B. mane pasiuntė, liepė nesikišti į jo gyvenimą, todėl susiginčijome. Trenkiau jam į nosį ir išėjau“, – apie šį užpuolimą pasakojo S. B.

Be to, jis yra teistas ir už grasinimus nužudyti, tiesa, ne brolį, o savo buvusią sugyventinę. Paskutinį kartą už tai S. B. turėjo atsakyti 2016 m., kai aiškindamasis dėl atjungtos elektros pareiškė: „nenorėk, kad sužvėrėčiau, nes tau bus blogai“.

„Susidorojimu jis grasina ne pirmą kartą, – teisėsaugai prieš 6 metus pasakojo jo sugyventinė. – Jis kiekvieną dieną geria, todėl yra labai agresyvus. Bijau, kad grasinimus jis gali įgyvendinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)