Netruko alkoholį vartojančių pažeidėjų - rytinių patikrinimų metu buvo nustatyti keli vyrai, vartoję alkoholį, o apie 10 val. Vaidotuose sustabdytas „Opel Zafira“ vairuotojas „įpūtė“ jau daugiau nei leistina - 0,45 promilės. 36 metų vyras prisipažino, kad vakare šventė draugo sugrįžimą iš Anglijos, o ryte važiavo į darbą. Transporto įmonėje dirbantis vyras nuoširdžiai apgailestavo dėl pažeidimo ir jaudinosi, kad praras darbą.

Kitas vairuotojas, išdrįsęs suderinti alkoholį ir vairavimą, patraukė pareigūnu dėmesį, nes nebuvo prisisegęs saugos diržo. Alkoholio matuoklis parodė 0,34 prom., tad nedaug truko, kad Kelių eismo taisyklių negerbiantis 48 metų vyras būtų netekęs teisės vairuoti.

Panašūs nemalonumai grėsė ir 21 metų „Peugeot Boxer“ vairuotojui. 0,31 promilės „įpūtęs“ jaunuolis visai neseniai neteko pradedančiojo vairuotojo statuso, kuomet galioja „nulio promilių“ reikalavimas.

Pareigūnai patikrino apie dešimtį dviratininkų ir nustatė keletą pažeidimų. Vienas iš patikrintų pasirodė ne tik pažeidęs taisyklių reikalavimus, bet ir bandė išvengti atsakomybės. Apie 11 val. Rudaminoje patikrintam 52 metų dviratininkui buvo nustatytas lengvas 0,55 prom. neblaivumo laipsnis. Solidaus amžiaus vyras, supratęs, kad pakliuvo į nemalonią situaciją, nesėkmingai pasileido bėgti krūmais ir kaimynų lysvėmis, saugomais piktų šunų. 52 metų rudaminiškiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Kitas neblaivus dviratininkas „įpūtė“ 0,97 promilės. 60-metis vyras apgailestavo dėl savo pažeidimo, paaiškinęs, kad ryte uogavo, o pardavęs uogas, išgėrė alaus.

Dar vienas dviratininkas, Rukainiuose sustabdytas 41-erių vyras, apsidžiaugė, kad alkoholio matuoklis parodė tik 0,39 prom. Šįkart vyras atsakomybės išvengė, tačiau buvo įspėtas apie tai, kad dviračius vairuoti reikia blaiviam.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai reido metu naudojosi valstybinių numerių nuskaitymo įranga ir nustatė dešimtį greičio viršijimo atvejų, užfiksuotų stacionariais greičio matuokliais, o taksi automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas buvo užfiksuotas net 5 kartus viršijantis leistiną greitį, vienu atveju daugiau, nei 50 km/val. Teismas spręs, kokią baudą skirti 42 metų vairuotojui, tačiau teisę vairuoti vyras praras.

Reido metu dirbo ir policijos specialiomis spalvomis nedažytas automobilis su greičio matavimo ir fiksavimo įranga. Šia įranga buvo užfiksuota 15 greitį viršijusių vairuotojų, keturiems iš greitį viršijusių asmenų teks stoti prieš teismą.

Teismas turės spręsti dar vieno neatsakingo vairuotojo likimą - rytinio reido metu Eišiškių plente sustabdyto „Fiat Scudo“ vairuotojui gresia jau baudžiamoji atsakomybė. 42 metų vyras prieš kelis metus neteko teisės vairuoti dėl vairavimo apsvaigus, tačiau tai neatgrasė jo nuo vairavimo. Nepaisydamas draudimo, vyras ir toliau vairavo automobilį, o sustabdytas bandė papirkti pareigūnus 100 eurų kyšiu. Šis pažeidėjas buvo pristatytas į policijos komisariatą, dėl jo veikos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į policijos komisariatą buvo pristatytas dar vienas teisės pažeidėjas - šį kartą jau dėl nustatyto kontrabandos gabenimo atvejo.

Trečiadienio reido metu Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai patikrino apie 300 transporto priemonių bei nustatė daugiau nei 30 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Taip pat apie vidurdienį Vilniuje, Oslo gatvėje, neviešą patruliavimą vykdančių pareigūnų dėmesį patraukė įtartinai važiavęs automobilis „Audi A6“, kurio vairuotojas, dideliu greičiu važiavęs Gariūnų gatve, pastebėjęs policijos automobilį stabtelėjo ir važiavo įtartinai lėčiau, nei nustatyta šioje kelio atkarpoje, kol galutinai sustojo maršrutinio transporto sustojimo vietoje.

Jaunas vairuotojas atrodė labai sutrikęs, ir visai pasimetė, kuomet pareigūnai paprašė atidaryti vairuojamo „Audi A6“ bagažinę. Labai nenoriai atidarytoje bagažinėje maišuose buvo sukrautos cigaretės su Baltarusijos banderolėmis. 21 metų jaunuolis atsisakė kažką paaiškinti dėl gabenamo krovinio, tik paminėjo, kad apynaujį automobilį pasiskolino iš senelio.

Vairuotojas ir automobilis, kuriuo buvo gabenama kontrabanda, buvo pristatyti į policijos komisariatą. Iš viso pareigūnai suskaičiavo beveik 3 000 pakelių rūkalų, nepažymėtų Lietuvos Respublikos akcizais apmokestinamų prekių banderolėmis. Jaunam vyrui teks stoti prieš teismą, kuris priims sprendimą dėl atsakomybės.

Už akcizais apmokestinamų prekių neteisėtą gabenimą įstatymai numato pinigines baudas iki bemaž 14 500 eurų, taip pat numatytas ir neteisėtų rūkalų konfiskavimas. Transporto priemonė, kuria buvo gabenamos kontrabandinės cigaretės, taip pat gali būti konfiskuota.