Pareigūnai nedelsdami nuvažiavo į įvykio vietą ‒ kelkraštyje pastebėjo šiukšliavežę MAN, kabinoje sėdėjo vairuotojas. Pareigūnai, dar nepradėję bendrauti su vairuotoju, iškart suprato, kad jis neblaivus. Alkoholio matuokliu nustatytas net 3,25 promilės girtumas. Visiškai girtas vairuotojas pristatytas ir į gydymo įstaigą kraujo mėginiui paimti, praneša Vilniaus apskrities policija.

Trakų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, 49 metų Vilniaus rajono gyventojui pareikšti įtarimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d.).

Birželio 20 d. Trakuose Rusijos piliečio nesuvaldytas vilkikas kliudė ir išvartė remontuojamo kelio atitvarus, važiavo kelkraščiu, apgadino vilkiko kuro baką, iš kurio į aplinką pasipylė dyzelinas. Tuomet vairuotojui buvo nustatytas 2,28 promilės girtumas. Šis tyrimas artimiausiu metu bus perduotas į teismą.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už vairavimą kelių transporto priemonės apsvaigus nuo alkoholio, kai kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.