Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai-Marijampolė, patikrinimui sustabdė automobilį „Toyota Prius“ lenkiškais numeriais. Mašiną, naudojamą pavežėjimo paslaugoms, vairavo 25-erių Tadžikijos pilietis. Kartu kaip keleivis vyko Italijos pilietis. Visi pastarojo dokumentai buvo tvarkingi.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiams įtarimų sukėlė vairuotojo pateiktas Tadžikijos vairuotojo pažymėjimas. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad tai klastotė.

Taip pat paaiškėjo, jog tadžikas turėjo tik savo šalies pasą be Šengeno vizos. Netrukus Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šis asmuo buvo pasiprašęs leidimo gyventi Lenkijoje, bet gavo neigiamą atsakymą. Užsienietis jį apskundė, bet Lenkijos sprendimas vėl nebuvo palankus, praneša VSAT.

Vairuotoją Kalvarijos pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai tadžikui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. „Toyota Prius“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Keleiviui italui teko ieškotis kitos transporto priemonės, kad galėtų toliau tęsti kelionę į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)