Policijos departamento duomenimis, gegužės 23 d. apie 18 val. Skuodo rajone, kelio Mažeikiai-Skuodas 38-ame km, Gintalaičių kaimo ribose, automobilis „Audi A4“ mirtinai partrenkė mergaitę.

Pirminiais duomenimis, dviračiu važiavusi mergaitė staiga iš šalutinio kelio įvažiavo į pagrindinį.

Automobilį vairavo 1984 m. gimusi Lietuvos lengvaatletė Zinaida Sendriūtė.

Į važiuojamąją kelio dalį dviračiu įvažiavo mergaitė, gimusi 2002 m. Vairuotoja nespėjo išvengti susidūrimo ir partrenkė mažametę. Ji nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje.

„Ji įvažiavo staigiai į kelią, ant asfalto, aš persirikiavau į kairę pusę iš karto, bet ji staigiai šoko, aš bandžiau stabdyti“, - virpančiu balsu LNK „Žinioms“ kalbėjo sportininkė.

Pasak jos, iš viso ji matė tris vaikus: du važiavo atokiau, o į eismo įvykį patekusi mergaitė – pirma.

Sportininkė sako, jog dviračiu važiavusi mergaitė net neapsidairė, kai įvažiavo į kelią ir akimirksniu pateko po ratais.

„Aš čiuopiau pulsą, ji pulsą dar turėjo, bet kadangi greitoji delsė, atvažiavo per 20 minučių, gal per pusvalandį...“, - jaudinosi pasakodama Z. Sendriūtė.

Vairuotoja buvo blaivi. Tikslias avarijos aplinkybes aiškinasi policija.

Z.Sendriūtė yra žinoma Lietuvos lengvaatletė, disko metikė. Pernai ji buvo išrinkta šalies metų lengvaatlete. Disko metikė dalyvauja Lietuvos, Europos ir Pasaulio čempionatuose, Lietuvai atstovavo Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse

Sportininkė asmeninį disko metimo rekordą – 60,7 m - pasiekė 2010 m. liepos 28 d. Balselonoje.

Europos čempionato atrankoje 2010 m. ji pasiekė geriausią sezono rezultatą (58,98 m), o finale du kartus gerino asmeninį rekordą (60,48 ir 60,7 m). Iki šiol tai - aukščiausia Lietuvos disko metikių vieta Europos čempionatuose.