Tyrimas pradėtas gavus informaciją, jog Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Viešosios tvarkos transporte skyriaus viršininkas E. P. susitarė su bendrininke Z. S. papirkti Lazdijų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėją. Tyrėjai kyšis buvo siūlomas už tai, kad ši netikrintų pilietės Z. S. vykdomos neteisėtos veiklos, gaminant naminę degtinę ir kad teiktų informaciją apie planuojamus rengti reidus, praneša Policijos departamentas.

Tuo tikslu pareigūnas E. P. iš pilietės Z. S. gavo 200 eurų, o 100 eurų perdavė tyrėjai, vykdančiai teisėsaugos institucijos užduotį.

Įtariamasis E. P. buvo sulaikytas, jam pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo papirkti. Pilietei Z. S. taip pat pareikšti įtarimai.

Atliekant kratą pas pilietę Z. S. rastas didelis kiekis raugo, naminės degtinės. Įtariamoji sulaikymo metu vėl siūlė kyšį Lazdijų r. PK pareigūnams, kurie dirbo įvykio vietoje, dėl to Z. S. Lazdijų r. PK pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo bei dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo.