Netrukus į teisiamųjų suolą sėsiantys recidyvistais pripažinti 41 metų A. P. ir 26 metų T. R. kaltinami šiemet, sausio-vasario mėnesiais, Kupiškyje įvykdę keletą brutalių nusikaltimų.

Įtariama, kad sausio 19 dieną per išgertuves kaltinamieji, panaudoję smurtą, apiplėšė iš matymo pažįstamą jauną vyrą. Pastarasis buvo ne tik mušamas bei spardomas, bet ir badomas galąstuvu, žirklėmis.

Vasario 14 dieną nuo kaltinamųjų galimai nukentėjo pusamžė Kupiškio gyventoja. Įtariama, kad įpykę neblaivūs svečiai buto šeimininkę sumušė ir suspardė. Moteris buvo žiauriai sumušta, jai sulaužyta nosis ir ranka, praneša Generalinė prokuratūra.

A. P. ir T. R. įtariami tą pačią dieną Kupiškyje užpuolę 64 metų vyrą, jį sumušę ir atėmę pinigus.

T. R. taip pat pareikšti kaltinimai dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo – sausio pabaigoje gatvėje ėmęs konfliktuoti su pažįstamais jaunuoliais, jis peiliu vienam jų sužalojo ranką.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras M. Jurkėnas.

Prokuroro teigimu, nukentėjusieji tik laimingo atsitiktinumo dėka nebuvo smarkiai suluošinti ar nužudyti, nors buvo negailestingai talžomi.

Kaltinamieji, kurių vienas anksčiau teistas 9, o kitas – 11 kartų, teismo proceso laukia už grotų. Prokuroro prašymą jiems skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą – teismas patenkino.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Kupiškio rūmams.