Valstybės kaltintojas prokuroras Rimantas Vagrys kyšininkavimu kaltinamą teisiamąjam prašė paskirti 5 metų laisvės atėmimo bausmę ir konfiskuoti 10 tūkst. litų vertės turto, gauto iš nusikalstamos veikos, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys V. A. buvo kaltinamas tuo, kad pernai birželio 11 d. Panevėžio apygardos teismo nutartimi paskirtas bankrutuojančios uždarosios akcinės bendrovės administratoriumi, tų pačių metų rudenį iš jos vienintelio akcininko pareikalavo 60 tūkst. litų už pažadą tinkamai neorganizuoti ūkinės finansinės veiklos patikrinimo ir nereaguoti į paaiškėjusius padarytus pažeidimus.

Vėliau V. A., su bankrutuojančios bendrovės savininku sutaręs dėl 10 tūkst. litų mažesnio kyšio, pernai ir užpernai penkis kartus Panevėžio mieste tiesiogiai savo naudai priėmė 25 tūkst. litų. Paskutinį kartą V. A., priėmęs 12 tūkst. litų, buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tam, kas savo ar kitų naudai reikalavo ar priėmė didesnį negu 250 MGL litų vertės kyšį, numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų.