Naktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos pareigūnai iš Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro gavo pranešimą, jog Kuršių mariose pagalbos reikia dviem skęstantiems žmonėms. Turėtais duomenimis, jie tamsiu paros metu žvejojo ir įkrito į eketę, praneša VSAT.

Į nurodytą vietą nedelsiant buvo išsiųstas pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Christina“. Ties Nidos jachtų klubu, maždaug už 400 metrų nuo kranto, VSAT pareigūnai pastebėjo vyrą. Jis buvo tik ką išsiropštęs iš vandens ant ledo ir sušalęs.

Nelaimėlį pasieniečiai įkėlė į laivą ir saugiai nugabeno į Nidos uostą. Tačiau čia išgelbėtas vyras, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, ėmė elgtis agresyviai, neklausė uniformuotų VSAT pareigūnų raginimų liautis.
Paaiškėjo, kad jis yra 24 metų lietuvis, nuolat gyvenantis užsienyje.

Vyrą pasieniečiai perdavė atvykusiam policijos ekipažui. Žvejui nustatytas 1,53 promilės girtumas. Jis uždarytas į areštinę.

Tuo pat metu iš Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasieniečiai gavo žinių, kad kartu su išgelbėtuoju buvęs ir pagalbos prašęs antras vyras sėkmingai pats pasiekė krantą. Jis medikų pagalbos atsisakė.
Pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Christina“ toliau lieka budėti Nidoje.

Šiuo metu ledo storis Kuršių mariose ties Nida yra 14 centimetrų, ties Vente – maždaug 10 centimetrų. Virš jo yra susiformavęs 5-9 centimetrų sniego sluoksnis, po kurio danga esantis ledas gali būti ir plonesnis. Vyrauja 4 m/s šiaurės-šiaurės vakarų krypčių vėjai.

VSAT pareigūnai poledinės žūklės mėgėjus ragina ant užšalusių Kuršių marių elgtis atsakingai – pasirūpinti smaigais, ryškiomis liemenėmis, šviesos šaltiniais, turėti įkrautus mobilaus ryšio telefonus.