„Natūralu, jog į incidentų vietas su pareigūnais važinėjantys žurnalistai aprašo blogus įvykius. Tačiau matant tik naktinius incidentus gali susidaryti iškreiptas kurorto vaizdas. Taip daroma didelė žala Palangai – netgi pasigirdo kalbų, kad kai kurios šeimos baiminasi važiuoti į pajūrį. Aš galiu atsakingai pareikšti, jog viešąją tvarką užtikrinantys pareigūnai dirba gerai, todėl poilsiautojai Palangoje tikrai yra saugūs“, – sakė miesto meras.

Pasak jo, per ilgąjį savaitgalį apie pusę milijono žmonių pritraukusi Palanga tapo didmiesčiu, kuriame viešojoje vietoje pasirodę keliasdešimt apsvaigusių jaunuolių ir įvykusios kelios muštynės tėra lašas jūroje.

„Neįvykdyta nė vieno sunkaus nusikaltimo, užfiksuotos tik kelios vagystės iš paliktų neužrakintų poilsio namelių. Neužmirškime, kad į kurortą visi suvažiuoja atsipalaiduoti ir pasilinksminti. Parodykite bent vieną didesnį šalies miestą, kuriame iš naktinių barų išėję apsvaigę lankytojai nesusistumdo“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

„Užvakar buvau susitikęs su Policijos departamento vadovu Sauliumi Skverneliu. Jis pažymėjo, kad, turint galvoje į pajūrį atvykusių poilsiautojų srautą, Palangoje yra ramu“, – kalbėjo meras.