Jau kuris laikas iš automobilių aikštelėje nakčiai sustojusių vilkikų bakų naktimis išleidžiamas kuras. Neretai būdavo pavogiama po 400 - 600 litrų degalų - visas bakuose buvęs kuras.

Šiemet policija gavo kelis nukentėjusių vairuotojų pareiškimus, tačiau manoma, kad iš tikrųjų jų yra kur kas daugiau, tik ne visi nukentėję pranešė apie vagystes.

Apie 2 val. 20 min. antradienio naktį pasaloje buvę kriminalistai pastebėjo, kad prie vilkiko "Scania" su puspriekabe privažiavo automobilis "Renault Trafic", iš kurio išlipęs vyriškis išlaužė vilkiko kuro bakų kamščių užraktus ir pradėjo pumpuoti kurą.

Policininkams bandant sulaikyti įtariamąjį, šis šoko į savo automobilį, užsirakino jame ir bandė užvažiuoti ant vieno iš jį stabdžiusių pareigūnų. Jis spėjo atsitraukti, tačiau įtariamojo vairuojamas automobilis užvažiavo jam ant kojos.

Incidento metu pareigūnas iššovė iš tarnybinio ginklo į orą, tačiau tai vagies nesustabdė.

Į magistralę išvažiuojantį įtariamąjį mėgino sulaikyti kitas policininkas. Jis taip pat paleido šūvius į orą, o po to į nuvažiuojantį automobilį.

Netrukus šūvių apgadintą įtariamojo automobilį pareigūnai surado maždaug už 10-ties kilometrų esančio Karčiupio kaimo sodų bendrijoje.

Buvo peršautos automobilio durelės, bamperis, ratlankis.

Įtariamasis kol kas nesulaikytas.