Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Jurgelis baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis kaltinami 4 šiauliečiai.

Vienas iš jų, 21-erių metų M. Z., taip pat kaltinamas neteisėtu disponavimu šaudmenimis, o 23-ejų metų M. M. – kontrabanda bei dokumento pagrobimu arba jo panaudojimu.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai susidomėjo šių vaikinų galima nusikalstama veika, kai praėjusių metų birželį Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta apie Šiauliuose galimai „žolę“ rūkančius asmenis.

Policininkams atvykus į nurodytą automobilių stovėjimo aikštelę, buvo rastas netoliese numestas cigarečių pakelis, kuriame buvo visai ne cigaretės, o žalios spalvos augalinė medžiaga.

Ją ištyrus nustatyta, kad tai buvo kanapės. Šalia buvę vaikinai kategoriškai neigė, kad numestas pakelis yra jų, tačiau vėliau ikiteisminio tyrimo metu pripažino, kad narkotikai priklauso vienam iš jaunuolių. Vaikinai buvo sulaikyti, o vėliau jiems skirtos įvairios kardomosios priemonės.

Prokuratūros atstovai praneša, kad Po dviejų savaičių pareigūnai, tikrindami informaciją apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą, Šiauliuose, Gegužių g., esančioje degalinėje sustabdė 21-erių metų šiauliečio M. Z. vairuojamą „VW Golf“.

Kartu su kriminalistais dirbęs tarnybinis šuo įtariai reagavo į automobilio salone vežamą didžiulį krepšį, kurį, kaip paaiškėjo, vairuotojas ir kartu su juo važiavęs 25 metų jo draugas buvo pasiėmę iš siuntas vežiojančio mikroautobuso.

Iš Ispanijos atkeliavęs siuntinys pareigūnams sukėlė įtarimų, tad „VW Golf“ buvo pristatytas į policijos komisariato kiemą ir čia atlikta jo krata. Tarp apipuvusių vaisių, kavos pakelių ir kitų daiktų pareigūnai rado 12 vyno pakuočių.

Keturiose iš jų buvo paslėptos kanapės. Taip iš viso pareigūnų rankose atsidūrė per 1 kg kvaišalų.

Nustatyta, kad šias narkotines medžiagas už 3000 eurų įsigijo kaltinamasis M. M., kuris paprašė, kad jaunesnis draugas M. Z. paimtų jas iš siuntinius į Lietuvą gabenančio kurjerio. Tik siuntinys pirkėjo nepasiekė, nes tam sukliudė „VW Golf“ automobilį sustabdę pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyti du kaltinamieji, kurie pirko iš M. M. įvairias narkotines medžiagas. Jie taip pat bus teisiami.

Be to, kaltinamojo M. Z. namuose rasta 13 įvairių pramoninės gamybos šovinių, kuriuos jis esą buvo radęs miškelyje netoli savo namų, o pas M. M. rastos trys kitų žmonių asmens tapatybės kortelės, kurias jis laikė neturėdamas teisėto pagrindo.

Visi keturi kaltinamieji savo kaltę pripažįsta. Už jų padarytas nusikalstamas veikas šiauliečiams M. M. ir M. Z. Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 10, o dar dviem kaltinamiesiems, pirkusiems narkotikus – nuo 2 iki 8 metų.