„Kiekvienas vyras taip pasielgtų“, - praėjusiame teismo posėdyje teigė A. Pukelis.

Į teismą trečiadienį neatvyko A. Pukelio žmona, tačiau tai nesutrukdė iš esmės pradėti nagrinėti bylą.

Iki šiol teisme nesirodęs E. Daktaras teigė, kad nebuvo gavęs šaukimo į teismą - nei rašytinio, nei telefono skambučiu. Praėjusiame teismo posėdyje nuspręsta E. Daktarą atvesdinti į posėdį. Tai nukentėjusysis jau sužinojo ir nusprendė atvykti pats.

Nuskėlė 4 dantis

Prokuroras Egidijus Palaima skaitydamas kaltinamąjį aktą teigė, kad įvykių naktį A. Pukelis pasikvietė klube vakarojusį E. Daktarą į lauką pasikalbėti. Švinius kelis kartus smogė E. Daktarui į nugaros sritį ir įgrūdo į „Mercedes – Benz S500” bagažinę bei nuvežė į mišką Kauno rajone.

Tuomet E. Daktaras buvo ištemptas iš mašinos, o Švinius su kompanija tęsė nusikalstamą veiką – vyras buvo sumuštas, jam nuskelti keturi dantys. Specialistai konstatavo nežymų sveikatos sutrikdymą.

Ikiteisminio tyrimo nebuvo nustatyta, kad veikė kartu su Šviniumi. Taip pat nenustatyta, į kokį Kauno rajono mišką buvo nuvežtas E. Daktaras.

Gėrimų mūšis

E. Daktaras pirmasis byloje darė parodymus. Jis teigė, kad "Žalgirio" arenoje užkalbino A. Pukelio žmoną ir "netyčia" ją apipylė gėrimu. Tuomet moterys, tarp kurių buvo ir A. Pukelio žmona, sviedė į E. Daktarą savo turėtus gėrimus bei iškeikė E. Daktarą ir kartu su juo buvusius draugus.

"Šis incidentas nelabai sugadino nuotaikos ir toliau tęsėme vakarą. Nelabai jį sureikšminau", - pasakojo E. Daktaras.

Po Džordanos Butkutės koncerto arenoje, E. Daktaras su draugais patraukė į miesto centrą, kur ėjo per barus. Galiausiai vyrai atsidūrė "Mojo Lounge" klube. Galiausiai rimtai pašventę vyrai išsiruošė namo.

Norėjo iššokti iš bagažinės

Išėjęs iš klubo E. Daktaras sutiko A. Pukelį. Šis pasisveikino ir pasivedė jį nuošaliau.

"Pajaučiau iš nugaros smūgius ir atsidūriau bagažinėje", - teigė E. Daktaras pripažinęs, kad tą vakarą buvo nemažai išgėręs.

Atsidūręs "Mercedes" bagažinėje E. Daktaras bandė ieškoti telefono, tačiau jo nerado. Jis taip pat bandė vaduotis iš bagažinės, tačiau nesėkmingai.

"Norėjau iššokti iš bagažinės. Ačiū Dievui, tai nepavyko", - sakė E. Daktaras.

Nenustatytoje vietoje sustojus automobiliui E. Daktaras buvo ištemptas iš bagažinės.

"Mane sudaužė ir paliko. Pajutau smūgių krušą. Atsibudau ir jau nieko nebuvo aplink", - teigė E. Daktaras.

Apie 3 val. nakties E. Daktaras Ringaudų apylinkėse rado degalinę, nusipirko vandens ir degalinės operatoriaus paprašė iškviesti taksi.

Netrukus taksi automobiliu jis grįžo į namus Užliedžiuose. Kitą dieną E. Daktarą išvydę bičiuliai liudijo, kad jis buvo stipriai sumuštas ir sunkiai judėjo.

Švinius ar ne Švinius?

Duodamas parodymus E. Daktaras gana miglotai pasakojo, ar įvykio metu atpažino Švinių.

"Aš jį žinojau iš tėvo draugų, tačiau jį buvau matęs prieš 15 metų", - kalbėjo E. Daktaras.

Nukentėjusysis netrukus pareiškė, kad jokių pretenzijų A. Pukeliui neturi.

"Aš manau, kad ten buvo ne A. Pukelis. Aš napažinau kaltinamojo. Jokių pretenzijų niekam neturiu ir jokių pretenzijų. Noriu, kad viskas kuo greičiau baigtųsi. Aš manau, kad A. Pukelio ten nebuvo", - pareiškė E. Daktaras.

Kartu su E. Daktaru vakaroję bičiuliai taip pat kategoriškai netvirtino, kad pagrobimą įvykdė būtent A. Pukelis.

Pagrobė "tauraginis"

Teisme trečiadienį liudijo ir E. Daktaro mama Ramutė Daktarienė. Ji teigė, jog naktį, apie 2 val. sužinojo apie sūnaus pagrobimą.

"Man pranešė, kad Enriką pagrobė "tauraginis". Aš paklausiau: ar Švinius? Sako jo", - teigė R. Daktarienė.

Tuomet apie šį įvykį R. Daktarienė pranešė policijai.

R. Daktarienė bandė skambinti ir pačiam Šviniui, tačiau šis neatsiliepė. Tuomet ji parašė SMS žinutę. Tačiau jokio atsaktymo negavo.

Galiausiai E. Daktaras, apie 4 val. ryto pats paskambino mamai ir pranešė, kad sėkmingai grįžo namo. Ryte mama aplankė sūnų ir rado jį stipriai sumuštą.

"Manau, jog nenormalu, kai nepriklausomoje Lietuvoje vyksta tokie dalykai", - teigė R. Daktarienė.

Pažemino, nes pažemino jo šeimą

Pats A. Pukelis parodymus duos po visų liudininkų apklausos. Byloje liko apklausti dar du liudininkus. Kitas teismo posėdis numatytas liepos 2 dieną.

Nors E. Daktaras pareiškė, jog tiksliai nežino, ar būtent A. Pukelis jį pagrobė, tauragiškis nesiruošė keisti pozicijos.

"Jis pažemino mano šeimą - aš pažeminau jį. Aš jį tik pavežiojau ir tiek. Ar įgrūdau į bagažinę? Koks skirtumas, kur važinėtis", - teigė Švinius.

A. Pukelis teigė negalėjęs atleisti, kad E. Daktaras įžeidė jo žmoną. Be to, kartu buvo ir dukra.

"Man keista, kad tokie dalykai vyskat viešoje vietoje. Ne kur nors bare, o viešame renginyje. Tai mane kartu ir stebina, ir erzina", - sakė A. Pukelis.

E. Daktaras teisme pareiškė, kad ne Švinius jį buvo pagrobęs, tačiau A. Pukelis nepergyveno, kad per anksti prisipažino.

"Jis (E. Daktaras - DELFI) susivėlęs. Bent jau būtų atsiprašęs. Tada šis puslapis būtų užverstas", - kalbėjo Švinius.

DELFI primena, kad konfliktas tarp Šviniaus ir E. Daktaro kilo praėjusių metų lapkritį.

Įvykiai klostėsi lapkričio 16-osios naktį Kauno naktinių klubų alėja vadinamoje V. Putvinskio gatvėje. Bene garsiausio visų laikų Lietuvos mafijos veikėjo H. Daktaro sūnų Enriką Daktarą vyriškai pasišnekučiuoti pasikvietė ne šiaip eiliniai gatvės chuliganai, o bene sėkmingiausiai iš visų 1990-ųjų gangsterių į legalų verslą persikvalifikavęs tauragiškis A. Pukelis, dar vadinamas Šviniumi.

Moterį apliejo gėrimu, išplūdo necenzūriniais žodžiais

Portalo DELFI patikimų šaltinių teigimu, konfliktas tarp šių spalvingos reputacijos vyrų įvyko lapkričio 15-osios vakarą, Kauno „Žalgirio“ arenoje. Čia vykusio Džordanos Butkutės koncerte alkoholio padauginęs E. Daktaras prikibo prie A. Pukelio žmonos. Daktaras jaunesnysis Šviniaus moterį iš pradžių apliejo gėrimu. Maža to, po to moterį išvadino „žiurke“.

Susinervinusi A. Pukelio žmona iškart telefonu paskambino vyrui. Šis su keliais rusiškai šnekančiais vyriškiais tą dieną buvo pastebėtas keliose Kauno vietose pasirodęs prabangiu automobiliu „Mercedes-Benz S“, kurį puošė baltarusiškas registracijos numeris su trimis nuliais. Manoma, kad kartu su A. Pukeliu buvo jo bičiuliai iš Baltarusijos.

Apie minėtą incidentą telefonu išgirdęs A. Pukelis smarkiai įpyko ir skubiai ėmėsi jaunojo Daktaro paieškos.

Paslaptingi rusiškai šnekantys vyriškiai

Po kelias valandas užtrukusių aktyvių E. Daktaro paieškų, įtūžęs A. Pukelis su kompanija buvusio Kauno Daktarų lyderio sūnų ir jo bičiulius atsitiktinai pastebėjo Kauno centre esančioje V. Putvinskio gatvėje. Ji garsėja iki paryčių veikiančiais naktiniais klubais, kokteilių barais.

Čia sustoję keturi vyrai akimirksniu iššoko iš automobilio ir E. Daktarui pasiūlė pasivažinėti po Kauną. Netrukus jaunasis Daktaras be didesnių ceremonijų buvo jėga įgrūstas į automobilio bagažinę.

Įvykį mačiusieji vėliau pasakojo, kad prieš šią kelionę E. Daktaras gerokai apsistumdė su vieninteliu vyru – Šviniumi. Išvydę tokią netikėtą sceną iš klubų išeinantys smalsuoliai netrukus keliais automobiliais pasileido paskui Šviniaus nuvažiuojantį Mersedesą.

Kas vyko toliau, niekas nematė ir iki šiol negali paliudyti. Apie tai iš pradžių nebuvo linkęs pasakoti net išpuolio auka tapęs H. Daktaro sūnus. Tačiau praėjus kuriam laikui E. Daktaras persigalvojo ir pradėjo dėstyti tos nakties įvykio aplinkybes.

Tai, kad E. Daktaras suteikė parodymus teisėsaugai nustebino daugelį ne tik Kauno, bet ir ir kitų miestų kriminalinio pasaulio atstovų.

Primename, kad jo tėvas laikomas visų laikų garsiausiu Lietuvos gangsteriu niekada nebūdavo linkęs bendradarbiauti su teisėsauga ir visada kategoriškai neigė savo kaltę. Netgi paskutiniojo Daktarų teismo metu H. Daktaras nepripažino savo kaltės, nors apie jo dalyvavimą nusikaltimuose byloje ir vėliau teisme išsamiai pasakojo buvę nusikaltimų bendrininkai.

„Negalėčiau pasakyti, kad šių laikų kriminalinėse istorijose figūruojantys jauni vyrai vis dar laikosi mafijos tylėjimo įžadų. Kaip rodo mūsų praktika, tokie jaunuoliai vis dažniau linkę ir bendrauti su pareigūnais. Jie puikiai suvokia, kad šiandien gali būti nukentėjusiaisiais, o rytoj – ir įtariamaisiais“, - taip paklaustas apie E. Daktaro kontaktus su teisėsaugininkais, komentavo vienas iš aukščiausių Kauno kriminalinės policijos darbuotojų.

Apklaustas Šviniaus vairuotojas

Apie minėtą konfliktą policiją telefonu informavo kartu su E. Daktaru vakaroję bičiuliai.

Išpuolio dalyviai buvo greitai demaskuoti, nes juos nusikaltimo vietoje užfiksavo V. Putvinskio gatvėje ir greta esančių verslo centrų vaizdo kameros. Šiuos įrašus peržiūrėjo ir Kauno kriminalistai.

Buvo sulaikytas ir apklaustas vienas iš artimiausių Šviniaus aplinkos vyrų. Tačiau po apklausos vyriškis buvo išleistas į laisvę. Redakcijos žiniomis, minėtas asmuo dirba A. Pukelio vairuotoju.

Daugeliui organizuotą nusikalstamumą tiriančių buvusių ir esamų teisėsaugininkų tokia žinia nustebino, kadangi mafijos klestėjimo laikais Tauragės krašto vietininku laikytas A. Pukelis palaikė šiltus santykius su E. Daktaro tėvu H. Daktaru.

Jie turėjo ne tik bendrų verslo reikalų, bet ir draugiškai pozuodavo mafijozų pobūviuose. Viena iš tokių pokylių nuotraukų yra pasiekusi ir portalo DELFI redakciją.

Paskutiniais metais šis asmuo įvairiomis priemonėmis mėgina suformuoti sėkmingo verslininko įvaizdį ne tik mūsų šalyje, bet ir Baltarusijoje.

Praeityje kelis kartus teistas A. Pukelis dėl neįprastos fizinės jėgos nuo jaunystės yra vadinamas Šviniumi.