Utenos apylinkės teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą ir 29 metų vyrui paskyrė auklėjamojo poveikio priemonę – nemokamus auklėjamojo pobūdžio darbus, jis privalės neatlygintinai išdirbti 100 val., praneša Vilniaus policija.

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato tyrėjai nustatė, kad 2021 m. kovo 24 d. sostinės Švento Juozapo bažnyčioje, Tolminkiemio g., Panevėžio rajono gyventojas, pasinaudojęs savadarbiu įrankiu, iš aukų dėžučių pagrobė pinigus.

Balandžio 21 d. tas pats vyras pagrobė parapijiečių suaukotas aukas ir iš Utenos Kristaus žengimo į dangų bažnyčios, Vytauto al.

Po trijų dienų, balandžio 24 d., apie 15.15 val., jis vėl sugrįžo į sostinę – tik šįkart iš Švento Juozapo bažnyčios pavogti pinigų nepavyko, nes buvo sulaikytas bažnyčios kunigų.

Ikiteisminio tyrimo metu policijos pareigūnai surinko nemažai įkalčių, įrodančių jo nusikalstamą veiklą. Išimtose įtariamojo skaitmeninėse laikmenose buvo užfiksuoti pavogti pinigai. Tyrimo metu paaiškėjo, kad šis vyras nuo 2021 m. pradžios važinėjo po įvairius Lietuvos miestus ir lankėsi bažnyčiose – apžiūrėdavo aukojamų pinigų buvimo vietas, pasirinkdavo palankiausią bažnyčią vagystei daryti, o vėliau atvykdavo vogti. Nors savadarbiu įrankiu išlaužus aukų dėžutes, pinigai, juos betraukiant, dažnai būdavo suplėšomi, vienos vagystės grobis siekė net 790 eurų.

2019 m. gruodžio mėn. Vilniaus apylinkės teismas šį vyrą pripažino kaltu dėl pasikėsinimo iš Santaros klinikų koplyčios pavogti paaukotus pinigus. Be to, jis 2014 m., 2018 m. ir 2019 m. buvo teistas Didžiojoje Britanijoje ir Austrijoje už tokias pat vagystes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)