Pareigūnų žiniomis, šeimai tai nebuvo pirmas kūdikis. Su sugyventiniu jauna moteris jau augina vieną vaiką. Tačiau anksčiau vaiko teisių specialistams neteko įsikišti. Šeimai priekaištų niekas neturėjo, jų elgesiu nesiskundė.

Antras kūdikis turėjo gimti netrukus. Tačiau gegužės 31 dieną moteris, anot jos sugyventinio, tiesiog dingo iš namų. Po poros dienų moteris policijai pasakojo, kad ji pagimdė namuose, tačiau kūdikis buvo miręs. Tyrimo duomenimis, moteris buvo aštuntą mėnesį nėščia.

„Moteris buvo apklausta, ji nėra suimta. Kol kas yra paskirta kita kardomoji priemonė. Kokie bus tolesni veiksmai, nulems kūdikio mirties priežasties tyrimas“, – DELFI sakė Šiaulių prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė.

Suimti moterį neskubama, mat tyrėjai aiškinasi, ar moteris sako tiesą dėl naujagimio mirties. Be to, jos pasakojimas, kad kūdikio kūnelį įdėjusį į kuprinę ir išnešusi į mišką, pasitvirtino. Tyrėjai išties miške aptiko kuprinę su naujagimio lavonu.

Kodėl moteris taip pasielgė, kol kas lieka daug klaustukų.

Įtariamoji iš areštinės po apklausos išleista į namus, tačiau jai buvo uždrausta išvykti.

Tyrėjai tikrina vyro ir moters pateiktą informaciją, mat jis teigė, kad gegužės 31 d. besilaukianti sugyventinė (gimusi 1993 m.) išėjo į parduotuvę ir negrįžo. Moteris pareigūnus patikino, kad ji pagimdė namuose.