Teismas informuoja, vaikinas kaltintas tuo, kad dar būdamas 16-metis 2014 m. rugpjūtį Kaune, konflikto dėl asmeninių nesutarimų su kitu asmeniu metu, tyčia ne mažiau kaip septynis kartus dūrė peiliu nukentėjusiajam į pilvą, krūtinę, nugarą, kairę ranką. Nuo patirtų sužalojimų nepilnametis ligoninėje mirė.

Nors kaltinamajame akte buvo nurodyta atsakomybę lengvinanti aplinkybė, kad paauglys prisipažino kaltu ir nuoširdžiai gailėjosi, tačiau teismas su tokiu vertinimu nesutiko. Nors vaikinas ir pareiškė, kad savo kaltę pripažįsta, tačiau parodymų nedavė, įvykio aplinkybių neaiškino.

Kaltinamasis po įvykio nė karto neatsiprašė nukentėjusiųjų, neparodė jokio noro nors iš dalies atlyginti padarytą žalą, dėl to teismas jo prisipažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi vertino tik kaip deklaratyvų.

Teismas, ištyręs byloje esančius duomenis, atsižvelgdamas į kaltinamojo, liudytojų parodymus, specialistų išvadas, taip pat į tai, kad padaryta labai sunki nusikalstama veika, į tai, kad nusikalstamą veiką vaikinas padarė būdamas nepilnametis ir kad Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų pateiktoje charakteristikoje apibūdinamas neigiamai, turi nemažai galiojančių nuobaudų, nusprendė jaunuolį pripažinti kaltu ir skirti galutinę subendrintą bausmę – 9 metų laisvės atėmimo.

Nuteistas paauglys turės atlyginti nukentėjusiesiems 75 000 eurų dydžio neturtinę ir 3 186,62 Eur turtinę žalą. Iš kaltinamojo taip pat priteista atlyginti tiek nukentėjusiosios turėtas išlaidas advokato pagalbai apmokėti, tiek jam pačiam suteiktas advokato paslaugas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.