Kaip sakė sužeistosios vyras Šiaulių universiteto rektorius Vincas Laurutis, trečiadienį aviacijos bendrovės "Apatas" lėktuvu, dalyvaujant Kauno universiteto medicinos klinikų medikams, Nijolė Laurutienė bus pargabenta į Lietuvą.

Jo teigimu, moteris ir toliau yra ištikta komos, tačiau jau buvo atsimerkusi daugiau nei 20 minučių, nors į rankos paspaudimus nereaguoja.

V.Laurutis teigė, jog žmonos gabenimo iš Kroatijos į Lietuvą išlaidas turėtų padengti draudimas. Anot jo, ligonės išlaikymas Kroatijos ligoninėje kasdien kainuoja apie 1 tūkst. eurų (3,45 tūkst. litų).

Kol kas dar neaišku, kokioje ligoninėje N.Larutienė bus paguldyta Lietuvoje. Jei jos sveikatos būklė skrydžio metu nepablogės V.Laurutis norėtų, jog žmona būtų paguldytą į Šiaulių ligoninę.

Autobuso avarija Kroatijoje įvyko prieš tris savaites, jos metu sunkiausiai buvo sužeista N.Larutienė, o dėl lūžių ligoninėje gulėjusi kita avarijos auka - Regina Kvašytė prieš dvi savaites sugrįžo namo.

Likusieji 29 į avariją patekę Šiaulių universiteto darbuotojai iš Kroatijos buvo parskraidinti Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvu.

Avarija įvyko per liūtį vingiuotame kelyje netoli Korenicos miestelio, maždaug už 200 kilometrų į pietus nuo Zagrebo. Vairuotojas nesuvaldė autobuso, kuris nuslydo nuo kelio ir apvirto.

Per avariją įvairių sužeidimų patyrė 21 žmogus.