Kaip pats sako, jam net nekilo mintis pasielgti kitaip: šiemet tai jau šeštas kartas, kai jis, vos antrus metus dirbantis muitinėje pareigūnas, praneša atitinkamoms tarnyboms apie bandymą papirkti.

Muitinės pareigūnai infomuoja, kad iš Baltarusijos į Lietuvą grįžtantis lietuvis A.P. automobiliu "Mercedes-Benz" pasuko žaliuoju kanalu, taip veiksmu parodydamas, kad jokių neleistinų vežti ar privalomų deklaruoti daiktų neveža.

Atliekant muitinį patikrinimą į akis inspektoriui krito automobilio salone gulėjęs krepšys. Paklausus, kas jame, pilietis prisipažino, kad veža 12 tūkst. litų grynųjų.

Tačiau muitininkas suabejojo tokia suma ir nutarė pinigus perskaičiuoti. Tai labai nepatiko automobilio vairuotojui – jis iškart ėmėsi veiksmų, kad pareigūnas pinigų neskaičiuotų – pasiūlė pareigūnui 1 tūkst. litų kyšį.

Galimybė lengvai pasipelnyti muitinės inspektoriaus nesugundė – apie tokį piliečio elgesį iškart buvo informuota Muitinės kriminalinė tarnyba, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą ne tik dėl papirkimo, bet ir kontrabandos. Mat suskaičiavus vežtus pinigus, suma gerokai viršijo vairuotojo nurodytąją – jis gabeno beveik 73 tūkst. litų, 2,5 tūkst. eurų ir daugiau kaip 700 JAV dolerių.

Iš viso pilietis nedeklaravęs vežė daugiau kaip 83 tūkst. litų. Pradėtam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.