Jungtinės Mido ir Dandolko policijos skyrių komandos vykdomas tyrimas pasistūmėjo į priekį, kai buvo apklausti du įtariamuosius įvardiję liudininkai.

Dabar manoma, jog informacijos visiškai pakanka, kad būtų galima pereiti prie suėmimo etapo.

Kaip teigia informaciją perdavęs šaltinis, policija kreipėsi su prašymu, kad ir daugiau žmonių atskleistų turimą su šia byla susijusią informaciją. Viliamasi, kad bent vienas įtariamasis pajus atitinkamą spaudimą.

„Paskutinį kartą [moteris] buvo pastebėta kartu su pora vyrų sėdinti vogtame „Land Cruiser“ džipe. Airijos policijos tarnyba beveik visiškai tikra, kad tuodu vyrai jau identifikuoti“, – sakė šaltinis.

„Vienas iš vyrų sėdi kalėjime, taigi, niekur nepaspruks, – būgštaujama tik dėl kito. Abu jau matėsi su detektyvais, ir jų pasakojimuose esama skylių. Liudininkų pateikta informacija prieštarauja jų išdėstytoms versijoms“, – pridūrė jis.

Manoma, kad 29-erių metų lietuvė vėliau buvo išmesta iš džipo ir tai padarė du įtariamaisiais šiuo metu laikomi jos tėvynainiai. Moters kūno lig šiol nerasta.

Airijos policijos pareigūnai apieškojo namus Leitaune, Mido grafystėje, kuriuose G. Raguckaitė paskutinį kartą lankėsi gegužės 29 d. Manoma, kad ji buvo apsvaiginta narkotikais ir be sąmonės nunešta į tuos namus, o juose paguldyta į vonią su ledu, kad atsigautų.

Liudininkai pateikė policijai itin svarbios informacijos apie tai, kas vyko namuose.

Jie papasakojo, kad kiek vėliau moteris buvo iškelta iš vonios, paguldyta ant lovos ir išžaginta.

Tada du vyrai, esą, vogtu „Toyota Land Cruiser“ automobiliu išgabeno ją iš namų ir pasistengė atsikratyti jos kūno.

Ar G. Raguckaitė buvo nužudyta namuose, ar prieš pat išmetant kūną, kol kas neaišku.

Airijos policija paprašė, kad visi, turintys kokios nors šiam tyrimui svarbios informacijos, nedelsdami susisiektų su Dandolke dirbančiais pareigūnais, paskambintų konfidencialios linijos telefonu arba kreiptųsi į bet kurį šalies policijos poskyrį.