Policijos pareigūnai reidą nuo 8 ryto surengė vaizdingoje Vilniaus vietoje, netoli apžvalgos aikštelės, Subačiaus gatvėje.

Dauguma vairuotojų važiavo tvarkingai, visgi du vyrai labai nuliūdo pamatę, ką rodo alkoholio matuoklis. Sutapimas - abu vairavo automobilius „Mazda“. Vienam vairuotojui vaizdas buvo itin nemalonus - 0,43 prom. girtumas. Tikrinant jo dokumentus paaiškėjo, kad automobiliu 1976 m. gimęs vyras tiktai nebevažiuos - jis jau anksčiau praradęs vairuotojo pažymėjimą.

Kitas automobilio „Mazda“ vairuotojas promilėmis kolegą aplenkė - 1978 m. vyrui nustatytas 0,52 prom. girtumas.

Reido metu policijos pareigūnai, kurie nedalyvavo priemonėse, nuotaiką kiek sugadino ir vienai moteriai - vairuotoja įkliuvo be vairuotojo pažymėjimo.

Apie 10-tą valandą ryto kelių policija toje pačioje vietoje tęsė darbą, tik papildė savo veiklą staigmenomis. Pareigūnai maloniai nustebino ne vieną vairuojančią moterį, kai vietoj alkoholio matuoklio ištiesė gėles.

Pavasarišką kovo 8-osios rytą, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Tarptautinės moters dienos proga sveikino Telšių ir Kelmės miesto gatvėse sutiktas vairuotojas. „Dažniausiai pareigūnai sustabdo pastebėję pažeidimą, tačiau šį rytą iš jų rankų gautas tulpės žiedas maloniai nustebino ir teigiamai nuteikė visai šventinei dienai“, – emocijomis pasidalijo Žemaitijos sostinėje sutikta vairuotoja.

Per šimtą pavasariškų gėlių Telšiuose ir sveikinimo atvirukų Kelmėje moterims išdaliję pareigūnai kelyje sutiko ne tik automobilių vairuotojas, bet ir dviratininkę, sveikino pro šalį žingsniuojančias pėsčiąsias. Visoms pasveikintoms eismo dalyvėms pareigūnai palinkėjo puikios Moters dienos bei saugaus kelio ne tik šią, bet ir kiekvieną dieną.

Iš pat ryto moterys pasveikintos Kaune 

Sekmadienio rytą Kauno policijos pareigūnai surengė netikėtą akciją, kurios metu buvo stabdomos moterys, sėdinčios už vairo. Vietoj tradicinio dokumentų patikrinimo, policijos pareigūnai kiekvienai vairuojančiai moteriai ir merginai įteikė po tulpės žiedelį. Taip Kauno policijos pareigūnai sveikino dailiosios lyties atstoves su tarptautine moters diena.

Pareigūnai, vykdę šią tradicinę akciją, šį kartą išsirinko K.Petrausko gatvę, kurioje stabdė abiem kryptimis judančias transporto priemones, vairuojamas moterų.

Visų dailiosios lyties atstovių šypsenos veiduose išdavė, jog joms ši akcija labai patinka.

Gėlių sulaukė ir viešnios iš kaimyninių šalių

Tokia graži akcija - gėlės ir pareigūnų rankų, įvyko visoje Lietuvoje. Alytaus policija praneša, kad Tarptautinę moters dieną, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai ankstų kovo 8-osios rytą, į miesto gatves išvyko su šimtais tulpių, kad galėtų pasveikinti moteris.

Geranoriškai nusiteikę ir besišypsantys pareigūnai stabdė automobilius ir, užuot tikrinę dokumentus ar darę kitus įprastus tarnybinius veiksmus, sveikino vairuojančias moteris ir keleives bei dovanojo joms pavasarinius tulpių žiedus, linkėjo joms gero ir saugaus kelio.

Buvo ir smulkių pažeidėjų, kurios į pareigūnų glėbį pateko neįsijungusios automobilio artimųjų šviesų, ar neprisisegusios saugos diržų, bet šįkart dėmesingi ir atlaidūs policijos darbuotojai tik įspėjo, patarė ir linkėjo moterims transporto priemones vairuoti saugiai, važiuoti prisisegus saugos diržus, neviršyti greičio, saugoti save ir pėsčiuosius.

Pasveikintos ir maloniai nustebintos moterys dėkojo pareigūnams, linkėjo jiems sėkmės ir apgailestavo, kad kovo 8 – oji – tik kartą per metus. O kaimyninėje Baltarusijoje gyvenančios eismo dalyvės, sakė, kad jų šalyje jos nė karto nėra mačiusios, kad pareigūnai kelyje sveikintų moteris tokios dienos proga, joms pritarė ir sustabdytos vairuotojos iš Lenkijos.

Šypsenos ir gėlės - ir Šiaulių apskrityje

Šiaulių, Raseinių, Radviliškio, Joniškio, Pakruojo policijos pareigūnai gatvėse  sveikino moteris, linkėjo sėkmės ir dovanojo joms gėles.

Net ir pastebėję smulkius pažeidimus, pareigūnai šįkart buvo atlaidūs, tačiau perspėjo, kad būtina saugoti pėsčiuosius, neviršyti saugaus greičio, visada prisisegti saugos diržus.
Pavasariniais žiedais policijos darbuotojai pamalonino ne tik vairuojančias ir keliaujančias moteris, bet ir praeives gatvėje.
Šventinis reidas pavyko – besidžiaugiančios siurprizu moterys pareigūnams linkėjo sėkmės ir sakė, kad gėlių ir šypsenų joms niekada nebūna per daug.

„Gatvėje daug pykčio ir nervingų vairuotojų, visi skuba“, - kasdienybę vardino sustabdytos moterys, tačiau sakė besitikinčios, kad joms šypsosis ne tik policininkai, bet ir visi sutikti vyrai.

Akcijos metu pasveikinta apie 1000 moterų. Šį policijos pareigūnų šventinį sveikinimą aktyviai parėmė prekybos ir pramogų centras „Akropolis“.