Antradienį vakare VSAT Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą fiksavo, kaip iš Baltarusijos pusės prie sienos su Lietuva priėjo, pirminiais duomenimis, du žmonės.

Ši vieta yra Lazdijų rajone, čia neteisėtai migracijai iš Baltarusijos užkardyti Lietuvos pusėje yra įrengtas fizinis barjeras. Jį sudaro apsauginė tvora su koncertinos ritiniu viršuje bei šalia jos ant žemės link Baltarusijos pusės patiesta koncertinos piramidė.

Apsaugos kompleksą papildo vaizdo stebėjimo sistema, įrengta praktiškai visame pasienyje su Baltarusija. Iš šios šalies pusės atėję veidus prisidengę žmonės, atsinešė kopėčias, kurias atrėmė į koncertinos virš tvoros viršų.

Jie prakirpo kelias koncertinos vielas. Vienas iš kaukėtųjų kopėčiomis palypėjo iki viršaus ir metalo karpymo žirklėmis bandė numušti vaizdo stebėjimo kamerą bei infraraudonųjų spindulių prožektorių.

Lietuvos pasieniečiai anksčiau nesyk fiksavo, kaip Baltarusijos pareigūnai nešiojasi tokias metalo žirkles tiek patruliuodami, tiek naudoja į Lietuvą nukreipiant neteisėtus migrantus.

Vandalas šįsyk truputį nulenkė infraraudonųjų spindulių prožektorių, bet stebėjimo kameros nepasiekė. Gavęs pranešimą iš kolegų Kapčiamiesčio užkardos stebėjimo centre, atvyko VSAT patrulių ekipažas.
Atėjūnai iš Baltarusijos su kopėčiomis spruko į savo šalies teritoriją.

Praėjusiais metais Baltarusijos pareigūnai ir neteisėti migrantai fizinį barjerą bandė apgadinti 467 kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją