Pirmadienio rytą, Lavoriškių kelio posto pareigūnai patikrino Ukrainos piliečio vairuojamą mikroautobusą. Nors vairuotojas muitininkams deklaravo negabenantis draudžiamų prekių, pareigūnai mašinoje greitai aptiko slėptuves su 5 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų (jų vertė apie 18 tūkst. eurų).

MKT pranešė, kad sunku nebuvo – nes tai jau antras toks su kontrabanda sulaikytas mikroautobusas per tris dienas: rugsėjo 25 d. lygiai tokia pati mašina su taip pat paslėptais rūkalais buvo sulaikyta Medininkų kelio poste.

Rugsėjo 28 d. į Lavoriškių kelio postą atvykusį mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“ atidžiai apžiūrėjo patyrę pareigūnai, kuriems kilo įtarimų, kad automobilio vidinės sienos galėjo būti pritaikytos kontrabandos gabenimui. Paslėptų rūkalų paiešką paspartino rentgenologai – automobilį patikrinus rentgeno kontrolės sistema, nustatyta, kad mikroautobuse sumontuotos dvigubos sienos, kuriose paslėpta cigarečių kontrabanda.

Iš viso pareigūnai slėptuvėse aptiko 5 tūkst. pakelių cigarečių „West“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 18 tūkst. eurai.

Nelegalūs rūkalai ir automobilis sulaikyti. Vairuotojas po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.
Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 – 3 str.) pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Muitinės pareigūnai juokauja, kad kontrabandininkams ima trūkti fantazijos – rugsėjo 25 d. Medininkų kelio posto muitininkai sulaikė lygiai tokį patį – baltos spalvos „Mercedes-Benz Sprinter“, irgi vairuotą Ukrainos piliečių, irgi vežusį cigarečių „West“ kontrabandą, paslėptą analogišku būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)