Kovo 28 d. apie 19 val. 30 min. Vievyje Elektrėnų policijos pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „Toyota Previa“ kurį, kaip paaiškėjo, vairavo vilnietis (gimęs 1969 m.). Patikrinus automobilį, rasta įvairaus alkoholio: 248 butelių viskio „Crocker Land Whisky“, 60 – viskio „Callander blended scotch whisky“, 3 – putojančio vyno „Blue Muscato“, 1 – putojančio vyno „Freixenet“, 360 – alkoholinio alaus „Volfas Engelman“, 3 – viskio „Red Label“, 192 – alkoholinio alaus „Omer“, 326 – alkoholinio alaus „Helbrau“ ir 12 – alkoholinio alaus „Suave“. Visos talpos buvo be nustatyto pavyzdžio banderolių ir skirtos, kaip nurodė vairuotojas, sūnaus vestuvėms, kurios nežinia kada įvyks.

Vilniečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 7 d. (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt, bet neviršija vieno šimto penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo penkių tūkstančių dviejų šimtų iki šešių tūkstančių eurų).

Kovo 29 d. apie 16 val. 25 min. Elektrėnų sav., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, ties Skirmantiškių k., policijos pareigūnai sustabdytame automobilyje „VW Transporter“, kurį vairavo Vilniaus rajono gyventojas (gimęs 1985 m.) aptiko 1 tonos talpą su apie 900 l dyzelino, pajungimo žarna, elektriniu varikliuku ir elektriniu skaitikliu. Vairuotojas nurodė, kad degalai skirti savo reikmėsms ir pateikė kelis degalų įsigijimo kvitus, tačiau juose nurodytas kiekis neatitiko gabenamų degalų kiekio.

Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 5 d. (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija dešimt, bet neviršija penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo dviejų tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų devyniasdešimt eurų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją