Antradienį VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ir Bardinų užkardos pasieniečiai Pagėgių savivaldybės kelyje Panemunė - Mikytai patikrinti stabdė du „Audi“ markės automobilius, važiavusius Tauragės link. Automobiliai ką tik į Lietuvą buvo įvažiavę per Panemunės kontrolės punktą. Turėta žinių, kad jais gali būti gabenami neteisėti kroviniai.

Kaip dažnai pasitaiko prie sienos su Rusija, mašinas vairavę asmenys ignoravo uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimus sustoti ir padidino greitį.

Atokiau buvusi kita pasieniečių grupė panaudojo priverstinio stabdymo priemonę – dygliuotą juostą, vadinamą „ežiu“. Abu „Audi“ automobilius –A6 ir A8 – pradurtomis padangomis VSAT pareigūnai sulaikė už kilometro, netoli Pagėgių savivaldybės Piktupėnų kaimo, tame pačiame kelyje Mikytai – Tauragė.

Sulaikymo metu „Audi A8“ vairavęs 20-metis tauragiškis pasipriešino VSAT pareigūnams, todėl prieš jį buvo panaudotos ašarinės dujos. Vaikinas pasieniečių jėga buvo ištemptas iš automobilio ir surakintas antrankiais.

„Audi A8“ VSAT pareigūnai rado 3700 pakelių cigarečių „Saint George Lights“, „LM Full Flavor“, „Bond Street Lights“ ir „Jin Ling“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Kitame pasieniečių sulaikytame automobilyje, „Audi A6“, kurį vairavo 24-erių tauragiškė, rasti beveik 4 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George Lights“, „LD Pink“ ir „Bond Street“. Sulaikoma moteris nesipriešino.

Tuo pat metu kelyje Panemunė – Tauragė buvo sustabdytas link Tauragės važiuojantis automobilis „Peugeot 406“, kurį vairavo 42-ejų minėto miesto gyventojas. Jis taip pat iš Rusijos neseniai buvo įvažiavęs per Panemunės punktą. Patikrinimo metu mašinoje pasieniečiai rado 80 pakelių įvairių cigarečių su rusiškomis banderolėmis, 10 puslitrinių butelių alkoholinių gėrimų su užrašu „Okean“ bei keturias plastmasinės 30 l talpas su dyzelinu.

Pagėgių rinktinės pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jo metu Pagėgių rinktinės operatyvininkai atliko kratas butuose Tauragėje bei keliose sodybose Tauragės rajone.

Rasta daugiau kaip pustrečio tūkstančio pakelių įvairių cigarečių ir 11 butelių alkoholinių gėrimų. Visos akcizinės prekės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio banderolėmis. Be to, aptiktas revolveris „Magnum“ bei „Heckler&Koch“ markės pistoletas.

Vienos kratos Tauragės mieste metu akivaizdžiai neblaivus namo savininkas, 45 metų vyras, nevykdė teisėtų VSAT pareigūnų reikalavimų, trukdė atlikti procesinius veiksmus bei sudaužyto butelio šuke įpjovė ranką VSAT operatyvininkui.

Tauragės medikai pasieniečiui susiuvo pjautinę žaizdą. Jis išleistas gydytis į namus.

Nesunkiai VSAT pareigūną sužalojusiam vyrui nustatytas 1,83 promilių girtumas. Jis perduotas policijos pareigūnams.

Visi trys automobilius vairavę tauragiškiai dvi paras praleido areštinėje, iš kurios, pareiškus įtarimus kontrabanda, buvo paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.