Trečiadienį vakare VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai patruliavo palei sieną su Baltarusija netoli Švenčionių rajono Mylionių kaimo.

Kartu dirbęs šešerių metų belgų aviganis Elvis miške užuodė įtartinus pėdsakus ir iškart gavo kinologo komandą jais sekti. Pėdsekys pasieniečius pusantro kilometro užtikrintai vedė į Lietuvos gilumą mišku, kartais kirsdamas proskynas ar lauko keliukus.

Persekiojimo kulminacija įvyko maždaug už 3 kilometrų nuo sienos, kai Elvis prisivijo du mišku einančius vyrus su ryšuliais. Išvydę atlekiantį belgų aviganį ir paskui jį skubančius pasieniečius nešikai gerokai išsigando. Jie iškart sustojo, sulaikomi nesipriešino ir labai išgąstingai žiūrėjo į lojantį Elvį.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra teisėtai į Lietuvą atvykę ir reikalingus dokumentus turintys Baltarusijos piliečiai. Abiem vyrams – po 25 metus. Užsieniečiai nešė 1998 pakelius cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Švenčionių pasieniečiai jiems už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Teismas baltarusiams skirs baudas nuo 5200 iki 6000 eurų.

Po apklausos pasieniečiai nešikams įteikė šaukimus į jų bylą nagrinėsiantį teismą ir paleido. Cigaretės saugomos Švenčionių pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)