MKT pranešė, kad rugpjūčio 30 d., apie 14 val. Kenos geležinkelio posto muitinės pareigūnai patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiavusį traukinį.

Dviejuose vagonuose su akmens anglių kroviniu, badant smaigais, aptiktos negiliai užkastos cigarečių dėžės. Nukasus apie 20 cm storio anglių sluoksnį buvo rastos 66 dėžės (33 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 124 tūkst. eurų.

Nelegalūs rūkalai sulaikyti, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Tai tik viena iš daugelio cigarečių kontrabandos siuntų, pastaruoju metu aptiktų iš Baltarusijos įvažiavusiame geležinkelio transporte. Vien rugpjūtį muitinės pareigūnai geležinkelio postuose sulaikė 395 dėžes (197 tūkst. pakelių) rūkalų, kurių bendra vertė 695 tūkst. eurų.

Iš viso šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai traukiniuose iš Baltarusijos jau aptiko 16 kontrabandos siuntų (dažniausiai trąšų kroviniuose).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)