Antradienį prokurorė Jurgita Jasiūnienė kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą prašydama suimti kovo 6 d. sostinėje esančią parduotuvę, įtariama, apiplėšusius asmenis, praneša Vilniaus apygardos prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas Vilniaus apskrities AVPK Kriminalinėje policijoje buvo pradėtas, kai kovo 6-osios vakarą gautas pranešimas, kad Vilniuje, Architektų gatvėje, į parduotuvę „IKI“ užėjo vyras ir, grasindamas daiktu, panašiu į ginklą, liepė kasininkei iš seifo išimti pinigus.

Plėšikas gautus pinigus sudėjo į kuprinę ir, trenkęs kasininkei per galvą, pasišalino iš parduotuvės.

Parduotuvę „IKI“ valdančiai bendrovei „Palink“ buvo padaryta 16 787 eurų žala.

Tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad ginkluotą plėšimą imitavo bei pinigus iš „IKI“ parduotuvės pagrobė nukentėjusiąją pripažinta parduotuvės kasininkė bei jos draugas.

Vaikinas jau yra teistas už turtinio pobūdžio nusikaltimus. Manoma, kad įtariamieji už pagrobtus pinigus įsigijo automobilį, pirko kitus daiktus.

Šiuo metu abu įtariamieji yra sulaikyti.

Teisme bus sprendžiamas klausimas dėl jų suėmimo. Prokurorė vaikiną prašys suimti 2 mėn., merginai skirti 10 dienų suėmimo terminą.

Papildyta 14.45 val.: Bylos duomenimis, įtariamieji susitarė, kad įtikinamiau plėšimas atrodys, jei kaip ginkluotas užpuolikas į parduotuvę įsiveržęs vyras nestipriai sužalos kasininke dirbančią savo draugę. Visgi, moteris nesitikėjo, kad jai bus praskelta galva.

Papildyta 15.13 val.: Apie pusę pinigų jau išleista. Prokurorės žiniomis, įtariamieji nusipirko automobilį, įsigijo kitų prekių, tad daugiau nei pusę sumos jau nebeturi. DELFI žiniomis, įtariamasis turi polinkį narkotinėms medžiagoms.

Su įtariama kasininke vyras santykius palaiko nuo vasaros.

Papildyta 15:42 val.: Kasininke dirbusi moteris su teisėsauga anksčiau reikalų neturėjo. O štai įtariamasis pareigūnams žinomas. Kaip sakė prokurorė, vyras teistas jau ne vieną kartą.

Pirmasis į teismą buvo atvestas vyras. Dar teismui nepaskelbus sprendimo, ar jis bus suimtas, apie 15.40 val. į teismą atvesta ir moteris.

Papildyta 16.36 val.: Teismas kasininke dirbusiai moteriai skyrė dešimties parų suėmimą, o jos draugui, dalinai patenkindamas prokurorės prašymą, 1 mėnesio suėmimą.