Jauna moteris „Rinkos aikštei“ sutiko papasakoti įvykio detales, mat tikisi, kad arba atsiras ką nors mačiusių ar žinančių, arba tiesiog vagies sąžinė prabils.

„Prašau visuomenės pagalbos! Šiąnakt buvo pavogtas šis paspirtukas, jis buvo jau išsikrovęs, o šio paspirtuko šeimininkas nuėjo gamtiniams reikalams į krūmus ir sugrįžęs jo neberado. Ilgapirščiams vis tiek parūpo, kad ir ne jiems jis priklauso. Ir keista, nes jau išsikrovęs buvo.

Prašau, padėkit, gal kartais kas ką žinote apie šio paspirtuko likimą, gal pažįstami pasipasakos, iš kur gavo, nes Kėdainiuose yra vos trys tokie, ne Lietuvoje pirkti“, – į geros valios kėdainiečius kreipėsi moteris.

Ant takelio

E. Kasparavičiūtė pasakojo, kad jos brolis paspirtuką trumpam paliko ant pėsčiųjų takelio prie Nevėžio, netoli naujosios poilsio zonos.

„Brolis nepagalvojo, kad neapšviesta ir kad gali ilgapirščiai pasidarbuoti taip greitai, nes palikdamas apsidairė ir nieko nematė ir pats nieko nesuprato. Paspirtuką paliko trumpam, kol atliko gamtinius reikalus.

„Mano brolis sako nemanęs, jog Kėdainiuose vis dar nesaugu gyventi, nes aplink šitiek kamerų. Visi Kėdainiai, galima sakyti, kad yra po didinamuoju stiklu. Todėl drąsiai, nebijodamas ir nesitikėdamas vagysčių ir paliko.

O iš kur jie išdygo kaip grybai po lietaus ir nepastebėti pasidarbavo, jis nežino. Matyt, jau gerai yra įgudę šioje srityje“, – dėstė Kėdainiuose neseniai apsigyvenusi jauna moteris.
Kreipiasi į ilgapirštį

Paspirtuko netekusio vyro sesuo kreipiasi ne tik į geros valios kėdainiečius, bet ir į patį ilgapirštį.

„Ilgapiršti, į tave kreipiuosi, grąžink paspirtuką, nes jis ne tau priklauso. Aš policijai pranešiau, tai gal būsi protingas ir grąžinsi?

Aišku, jei protingai pamąstysi. Jei su teisėsauga nenori reikalų turėti, atsiliepk ir parašyk man. Ką nors žinančius taip pat prašau rašyti man“, – prašė E. Kasparavičiūtė.

Pataria saugoti

Šiltuoju metų laiku policijos pareigūnai ragina gyventojus imtis visų įmanomų priemonių paspirtukams apsaugoti.

Anot policijos, gyventojai turėtų atminti, kad norint išvengti vagystės, nederėtų net trumpam laikui palikti paspirtukų prie parduotuvių, įstaigų ar kitose viešosiose vietose neprirakintų.

Pareigūnai praneša, kad dviračius ar paspirtukus vagia ne tik priklausomi ar asocialūs asmenys.

Ne kartą pastebėti vagišiai vogtus dviračius besikraunantys ir į prabangius automobilius, tad gyventojai raginami įsigydami naudotą transporto priemonę reikalauti jų dokumentų ar patikrinti ar jis nėra įtrauktas į pavogtųjų sąrašą.